Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

spørgsmål vedr Hva jeg kan gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A.

Mange tak for dit brev omkring at du gerne vil flytte.

Jeg læser dit brev som om, at du har forsøgt både at tale med kommunen og med din kærestes farmor om, at du gerne vil bo et andet sted. Det er rigtig godt, at du taler med nogen om det. Og det er også rigtig godt, at du skriver herind, så jeg kan prøve at give dig nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Du skriver ikke, hvad det er for et problem der er hjemme. Men ud fra det du skriver, så kan jeg forstå, at du ikke er glad for at bo der. Har du talt med dine forældre om, at du gerne snart vil flytte? Og hvad det er for nogle problemer der gør, at du gerne vil flytte? 

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du prøver at snakke med kommunen igen om dit ønske om at flytte - og få forklaret tydeligt, hvad situationen hjemme handler om.

Jeg vil foreslå dig, at ringe til BørneTelefonen på telefon 116 111 og uddybe din problematik lidt. Her kan du samtidig spørge om muligheden for at få en bisidder med til et møde hos kommunen. En bisidder er en voksen fra Børns Vilkår (BørneTelefonen), som kender til børn og unges rettigheder, og som kan støtte dig til mødet med kommunen. Bisidderen er med til at sørge for, at dine rettigheder bliver overholdt, og at du bliver hørt.

Du kan læse mere om bisidderne her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Når du ringer til BørneTelefonen, kan du starte med at fortælle, at du har skrevet herind og at det handler om at du gerne vil flytte hjemmefra. Og at du har brug for at kende dine rettigheder og for at finde ud af, om kommunen kan hjælpe dig.

Du kan også ringe direkte til Børns Vilkårs bisidderafdeling på 35 55 55 59.

Jeg håber, at du har mod på at ringe til BørneTelefonen eller bisidderafdelingen -  hvis du synes det vil være rart, kan du måske få din kæreste, din kærestes farmor eller en veninde til at sidde ved siden af, når du ringer.

Rigtig meget held og lykke.

Mange varme hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat