Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

øhh

hej
og jeg hader min mor og lillebror jeg er tvunget til at bo sammen med min mor og jeg kan ikke klare det mere jeg vil gerne væk fra min familie så jeg slipper for dem jeg er ligeglad med hvor jeg kommer hen bare jeg kommer væk så nu skriver jeg til jer

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Tak for dit brev, jeg kan godt høre, at forholdet mellem dig og din familie er rigtig dårligt for tiden. Så det er godt du skriver for at få råd.

Du skriver jo ikke så meget om, hvad det er, der gør, at du i den grad har brug for at komme væk fra din familie, så jeg kan ikke svare dig på, om det vil være realistisk for dig eller ej.

Men det jeg kan fortælle dig er, at det kun er kommunens socialforvaltning, der kan træffe beslutning om at finde et andet sted til dig at bo. Derfor tænker jeg, at du skal i kontakt med din sagsbehandler, så han eller hun kan undersøge, hvordan hverdagen er i din familie, og om du vil kunne trives bedre ved at bo et andet sted.

Det kan være meget svært at gå til kommunen på egen hånd, så jeg vil opfordre dig til at tage en voksen med, der kan støtte dig i at få fortalt, hvorfor du har brug for at komme væk hjemmefra.

Hvis ikke du kender nogen, som du tror vil hjælpe dig, så har du også mulighed for at få en bisidder fra Børns Vilkår. En bisidder er en voksen, som kender reglerne og som kan gå med til møder og den slags og hjælpe dig med at sikre, at dine rettigheder bliver overholdt. Læs evt. mere her >>

Du er også velkommen til i første omgang at ringe til en rådgiver på BørneTelefonen (telefon: 116 111) og tale lidt mere uddybende om din situation med hende eller ham.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat