Brev

Kommunen er lort, hjemmet er lort

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Tak for dit brev. Nogle gange kan der desværre godt være kø både på telefonen og chatten. Derfor er jeg glad for, at du også prøvede at skrive til brevkassen. Jeg skal gøre mit bedste for, at du får et svar, du føler, du kan bruge til noget.

Det er tydeligt ud fra dit brev, at du har haft og stadig har det rigtig svært derhjemme. Du har kæmpet og prøvet alle mulige forskellige løsninger af i 2½ år. Det er rigtig længe, og derfor kan jeg godt forstå, at du synes, der skal ske noget andet. Dit ønske er bare at komme væk hjemmefra, og du er træt af, at de voksne professionelle omkring dig ikke kan se, hvor svært du har det.

Som udgangspunkt kan du kun flytte hjemmefra når du er under 18, hvis din mor giver tilladelse til det, og hjælper dig økonomisk. Din mor har nemlig pligt til at sørge for, at du har bolig, mad og trives, indtil du er fyldt 18. Som du skriver, er de her ting nogle, du godt kan snakke med din mor om, så måske skulle du prøve at spørge hende, om hun ville give dig lov til at flytte hjemmefra, og hvordan det kunne løses økonomisk?

En anden mulighed går gennem kommunen, der også kan beslutte, at det er bedst for dig, hvis du ikke længere bor hjemme, ligesom de kan beslutte en masse andre typer af hjælp. Det lyder som om, du allerede har prøvet denne mulighed, men at du måske ikke føler, der er blevet lyttet ordentligt til dig. Børns Vilkår tilbyder bisiddere til børn og unge i hele Danmark. En bisidder er en voksen, der er godt inde i lovgivningen, som kan tage med dig til et møde hos kommunen. Og bisidderen kan sørge for, at kommunen lytter til dig og dine rettigheder bliver overholdt. Jeg synes, du skal læse mere om bisidder på https://bornetelefonen.dk/bisidder. Hvis du ønsker en bisidder kan du ringe eller skrive til os på BørneTelefonen, hav lidt tålmodighed, hvis der skulle være kø, vi vil rigtig gerne hjælpe dig.

I dit brev kan jeg se, at det er nogle svære tanker, du går rundt med og sikkert har gået rundt med selv. Du skriver også, at du har snakket med mange forskellige personer, uden at du måske føler, det har hjulpet. Måske kunne du finde en voksen omkring dig, du kunne snakke med og fortælle om dine tanker? Det skal være en voksen, du har tillid til, men det kan være hvem som helst: Pædagog, lærer, onkel, kammerats forældre eller nogle helt andre. Jeg tror, det er vigtigt, at du finder nogen, som du selv vælger, som du kan snakke med.

Jeg ønsker dig al mulig held og lykke. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat