Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke holde ud at være derhjemme

Hej jeg er en pige på 17 år, jeg bor hjemme hos min mor og min far er død..

Jeg har ca i 1 år ikke kunne holde ud at bo hjemme hos min mor mere, vi skændes vær dag og hun truer mig med forskellige ting. Jeg har det også rigtig dårligt psykisk og når jeg er der hjemme har jeg rigtig tit ikke lysten til at leve mere.. Jeg kan ikke holde ud at være hjemme sammen med min mor og derfor prøver jeg også på at være derhjemme så lidt som muligt…. Men hvordan kan jeg få hjælp til at flytte hjemmefra når jeg står i sådan en situation? Lige nu er jeg ikke igang med en uddannelse så jeg kan ikke søge en ungdomsbolig..

Så ved ikke hvilke muligheder jeg har og min mor siger jeg selv skal finde ud af det hvis jeg vil flytte..

Pige, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 17 årige pige

Jeg kan sagtens forstå, at du overvejer om flytning er en mulighed. Det er ikke rart, når det ikke fungerer godt derhjemme. Måske er det rigtig svært for jer begge, at nærme jer hinanden, og måske har I brug for hjælp. 

Nogen gange kan det hele været kørt i hårdknude og det kan være rigtig svært at komme ud af igen. Derfor kan man have brug for nogen til, at se det hele lidt udefra og hjælpe med, at løsne knuden op sammen med en. Det kan være en i nær familie som er god at snakke med, det kan værer ens læge, en psykolog eller rådgivningen for familier i jeres kommune, der er mange muligheder.

Det kan også være en mulighed at flytte hjemmefra og få det hele lidt på afstand. Det er en stor opgave at bo alene, at klare sig selv, og få det hele til at løbe rundt. Men med støtte fra en eller flere voksne, kan det sagtens lade sig gøre.

Når man har det psykisk dårligt, er det sjældent en god ide at bo for sig selv uden god støtte udefra. Jeg vil foreslå dig, at du i første omgang tager en alvorlig snak med din mor om, hvordan du har det og hvad du tænker. Herefter kan I måske tage kontakt til en eller flere som kan hjælpe jer med en løsning, der er god for jer begge to.

Det kan være svært at tage hul på sådan en snak, og måske kan det hjælpe dig, at skrive det hele ned først - også hvordan du ønsker og håber, at I kan have det sammen. På den måde får du klaret dine tanker og følelser lidt, inden du tager en snak med din mor. Hvis ordene ikke rigtig vil komme ud i snakken, kan du altid vise din mor brevet også kan I tale ud fra det.

Det kan også være, at du har brug for, at tale det igennem med en veninde, en venindens mor eller et familiemedlem først – det kan også være, at du har brug for en til, at sidde ved din side mens I snakker. Eller måske vil det hjælpe at tage kontakt til http://www.bornungesorg.dk/  Jeg er sikker på, at de kender til de ting, som du og din mor kæmper med.

Hvis du ikke føler, at du får noget ud af snakken med din mor kan du gå til step 2. Det kunne være, at kontakte Børn og Ungerådgivningen i din kommune, de kan fortælle dig hvilke muligheder du har. Du kan komme anonymt, deres adresse og telefonnummer finder du på kommunens hjemmeside.

Jeg ønsker dig en god snak med din mor og håber, at I sammen finder en løsning som du er tilfreds med.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat