Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil væk hjemmefra

Hey,

eg er en pige på 15 snart 16 år. Jeg har dagligt mange skænderier og overensstemmelser med min mor.

Min mor fandt en ny kæreste for ca 6 år siden, og vi flyttede ind hos ham lidt efter, men jeg har aldrig rigtigt følt mig hjemme her. Jeg hader at være hjemme,

min mor har flere gange sagt til mig at hun snart giver op på mig, og at jeg selv må finde ud af hvor jeg skal bo.

I sidste uge sagde hun at jeg havde to valg, at bo hos min far, eller at ringe til kommunen. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at flytte i et bofællesskab med andre unge, tror det ville være virkelig godt for mig, og modne mig.

Jeg kan ikke bo hos min far da han er alkoholikere og stofmisbruger. Jeg føler at de aldrig lytter til mig, og at jeg kun skaber problemer herhjemme.

Vi har begge et meget stort temperament, og er meget flabet. Vi når altid til det punkt at vi står og råber og skriger af hinanden, og nogle gange bliver vi fysisk voldlige.

Jeg ønsker virkelig forandring, da det er begyndt at påvirke mig meget psykisk.

Mvh pigen der gerne vil væk hjemmefra

15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15

Hvor er det godt, at du skriver til os, nu hvor du begynder at kunne mærke det psykisk. For det er vigtigt, at du gør noget. 

Jeg kan godt forstå, at du ønsker at ting skal forandre sig!. Det er ikke rart at bo et sted, hvor man altid når til et punkt, hvor man råber og skriger af hinanden. Det er slet ikke ok at være ung i en familie, hvor konflikter ender ud i fysisk vold.  

Det er klart, at du ikke kan bo med din far, da han har sine egne problemer, som slet ikke skal være en del af dit liv. Det står i Forældreansvarsloven, at du har ret til at blive passet godt på, af din far og mor. Som det er nu, har din far et alkohol- og stofmisbrug. Det er derfor ikke muligt for ham at passe godt på dig – og det er derfor ikke en løsning, at du bor hos din far. Selvom din mor foreslår det.

Det lyder heller ikke til, at det er godt for dig at bo hos din mor og stedfar ud fra det, din mor sagde til dig i sidste uge. Og du fortæller, at konflikter nogle gange ender i vold – at du faktisk hader at være derhjemme!

Derfor skal du tage fat i din kommune. Du har en sagsbehandler, du kan ringe til. Bare ring op til hovednummeret. Når du ringer til din kommune, er det vigtigt, at de får disse ting at vide. For når du står i denne situation, er de forpligtet til at hjælpe dig. Det kan være forskelligt, hvad kommuner tilbyder unge i netop din situation – men de skal hjælpe dig. Hvis ikke de hjælper dig, er det fordi de ikke rigtigt har forstået din situation. Hvis det er sådan, må du ikke give op. Du kan så gøre en eller flere af disse ting:

 

Du kan tale med en voksen på din skole. Måske har du ikke et særligt nært forhold til nogle af lærerne – eller taler godt med nogle af dem. Måske fordi, du også er kommet til at være flabet i skolen. Men jeg tror, at de vil hjælpe dig, når de får at vide, hvordan du har det hjemme. De vil kunne støtte dig i at få kontakt til kommunen, så du kan få den hjælp, du skal have. Det er faktisk en del af lærernes job. Hvis det er for svært at fortælle dem om - eller det føles helt akavet - kan du måske vise dem det, som vi to har skrevet til hinanden.

 

      2. Mange unge føler, at de bliver meget modne af at gå på efterskole. For man bor sammen med en masse andre unge. Og der er voksne på skolen, der er vant til at tale med unge på en god måde. Det koster penge at være på en efterskole – men det er muligt at spørge kommunen om hjælp til efterskole-ophold.

 

3.  Du kan få en bisidder fra Børns Vilkår, hvis du ringer til os og fortæller os, hvem du er. Så kan vi hjælpe dig med at gå med til møder i kommunen, forstå hvad der bliver sagt og huske at sige alle de ting, der er vigtige.  Du vil blive ringet op af en bisidder inden 24 timer. De ting, du taler med bisidderen om, bliver mellem jer. Kun ting, der er virkeligt alvorlige og truer din trivsel, er bisidderen nødt til at sige videre til kommunen. For det står i loven.

 

4. Du kan vende tilbage til os, når du har prøvet nogle af de ting, jeg har nævnt. Måske virkede noget anderledes, end du og jeg havde regnet med. Så må vi tale om, hvad vi så kan gøre. Du har altid os.

 

Det er vigtigt, at der sker en forandring i dit liv. For som du selv skriver, så kan du mærke det psykisk nu. Derfor er det så godt, at du har skrevet til os. Nogle gange skal man prøve flere forskellige ting, før det bliver bedre. Og være stædig indtil nogen hjælper dig, på den måde, du har brug for. Heldigvis virker du som en type, der er sej og ikke finder sig i alt. Derfor tror jeg, at det nok skal blive bedre for dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat