Brev

Jeg hader at bo hjemme men jeg har ikke råd til andet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år.

Tak for dit brev. Når jeg læser det, tænker jeg, at situationen i din familie må være meget svær at bære, ikke kun for dig, men for jer alle 4. Det er rigtig godt, at du nu reagerer på din situation og beder om hjælp.

Det lyder som om, I alle i høj grad trænger til, at der sker noget nyt. Splittelsen i familien har stået på i mange år. Det er forældres ansvar at få familien til at fungere. Desværre lyder det til, at dine forældre ikke rigtig har formået at forholde sig til hinanden og til jer børn på en hensigtsmæssig måde. Der har både været vold og store konflikter mellem dig og din bror i mange år. Resultatet mærker du i dag.

Din far har truet dig med, at hvis du ikke flytter, vil han flytte. Selv om det er sagt i frustration, har han ret i, at noget må der ske. Men det er ikke rart for dig, når den slags kommer frem som trusler og i vrede. 

Det er heller ikke rart at have den trussel hængende over hovedet, så måske var det en idé, at du flyttede frivilligt. Jeg synes, det lyder som en god løsning, hvis du kan bo på din skole, og jeg tror, at du vil have gavn af at tage imod det hurtigst muligt. Så har du dit eget rum, både fysisk og mentalt, hvor du kan få lidt ro på. Det må du have brug for.

Det er dejligt for dig, at din kæreste kommer i 2 uger. Det kan jeg godt forstå, at du glæder dig til. Men mon det er klogt, at han skal bo hjemme i din familie? Sådan som du beskriver konflikterne derhjemme, har jeg svært ved at forestille mig, at samværet med ham vil blive godt der. Jeg vil foreslå, at I finder en anden løsning. Måske kunne han leje et værelse hos en af dine venner eller veninder? Eller måske har du noget andet familie, som han kan bo hos - måske hos din bedstemor?

Jeg vil desuden anbefale dig at kontakte  Den anonyme Ungerådgivning i din kommune - det er gratis. Du finder tlf.nr. og adresse på kommunens hjemmeside. Her kan du snakke din situation igennem med en sagsbehandler, der også kan oplyse dig om, hvilke muligheder (fx for boligstøtte), du har.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen 

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat