Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke at bo hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 16

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du spørger om et råd i forbindelse med at flytte hjemmefra og få din egen bolig.

Det lyder som om, du har haft en del at tumle med i dit unge liv og stadig befinder dig et sted, hvor du har brug for afklaring om fremtiden. Du skriver, at du har haft mange problemer med dine forældre, at der har været tanker om, at du skulle fjernes hjemmefra og nu kæmper med en depression. Jeg kan godt forstå, at du trænger til ro i livet, det er helt naturligt, at du har det behov. Når du skriver, at du har haft kommunen i dit liv i snart 4 år, tænker jeg, at det også er dem der har vurderet, at det ville være godt for dig at komme på efterskole, er det korrekt? Hvis det er sådan det forholder sig, så bliver jeg nysgerrig på, om der mon er lagt en plan for, hvad der skal ske bagefter, har du talt med dem om det?

Jeg tænker, at du stadig har brug for voksne, som hjælper dig. Om du er parat til at bo for dig selv, og om kommunen vil støtte dette ønske, også økonomisk, skal jeg ikke kunne sige. Men spørgsmål som at flytte for sig selv, når man er så ung som du er, er så konsekvensfyldte, at de fleste har brug for nogen at støtte sig til og blive rådført af. Mit råd til dig vil derfor være, at du skal kontakte kommunen og bede om en samtale med din sagsbehandler, så du kan dele dine tanker og dit ønske med denne person. Jeg ved ikke, hvor tæt du er på dine forældre i forhold til at tale sammen, men måske vil det være en god ide, at de deltager i mødet med din sagsbehandler, så I alle deltager og bliver hørt, inden det besluttes hvad der vil være den bedste løsning for dig, når du stopper på efterskolen til sommer. Hvad tænker du mon om det?

Hvis det er svært for dig at overskue dette alene, vil jeg oplyse dig om, at Børns Vilkår har et tilbud om bisidder til børn og unge, der har behov for støtte i en aktuel sag. Du kan komme i kontakt med en bisidder ved at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 eller ved at ringe direkte til vores bisidderafdeling på tlf. 35 55 55 59.

Jeg håber, at mit råd har givet dig lidt ideer til, hvad du nu kan gøre for at komme nærmere en god fremtidig løsning.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen
 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat