Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjemmefra lige nu!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære unge pige
Tak for dit brev, det er godt du skriver til BørneBrevkassen som er for både børn og unge, så du er ikke for gammel til at søge råd her.I dit brev fortæller du, at du ikke har kontakt til din far og ej heller ønsker det, at din mor og dig ikke trives sammen og at dette har stået på i 4 måneder. Jeg kan godt forstå, at det er hårdt for dig at være i. Det er godt at læse, at du har en dejlig storebror, som du kan besøge, har du mon talt med ham om dine problemer?

I forhold til at du lider af angst, er det rigtig godt, at du har fået tid hos en psykolog, så denne kan vejlede dig i hvem og hvordan man kan hjælpe dig til at få det bedre psykisk. Angst er en ubehagelig lidelse, men heldigvis kan den behandles.

Men, jeg tænker at hele din situation hænger sammen og påvirker dig, er det korrekt?

Da du er over 18 år - er der nogle andre regler, der gør sig gældende, end hvis du var under 18 år. Derfor vil jeg råde dig til at kontakte din bopælskommune - dvs. Århus Kommune. De kan fortælle dig hvordan din situation ser ud ift. om de evt. kan hjælpe dig med at få en bolig hurtigere, og om de kan hjælpe dig med evt. indskud til en lejlighed. De vil også være i stand til at fortælle dig om din økonomiske situation, hvis ikke du har et job eller påbegynder uddannelse.Hvis du finder ud af, at du alligevel vil tilmeldes en uddannelse, har du også mulighed for at søge om kollegieværelse, men dette kræver dog, at du er tilmeldt en uddannelse. Du vil i så fald også kunne søge SU (statens uddannelsesstøtte) så du kan betale dine boligudgifter og i det hele taget forsørge dig selv.Jeg håber, du kan bruge dette svar. Hvis du har brug for mere rådgivning, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til BørneChatten, der sidder nogle dygtige rådgivere som gerne vil tale med dig og forsøge hjælpe dig videre. Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat