Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du havde det mod, jeg kan forestille mig der skulle til for at skrive herind. Det er tydeligt for mig, at situationen som den er her i sommerferien, på ingen måde er holdbar for dig. Langt de fleste teenagere oplever skænderier med deres forældre. Men når skænderierne giver dig blå mærker, er der brug for, at både du og dine forældre får hjælp. Hvordan det kan ske, vil jeg meget gerne give dig nogle idéer til.

Du skriver, at du ikke ønsker at fortælle det til nogen, du kender. Det kan jeg godt forstå, kan være rigtig svært for dig. Som udgangspunkt tror jeg på, at det vil være lettere for dig at få hjælp og støtte i hverdagen, hvis der er nogle voksne omkring dig, der ved, hvad du går igennem lige nu. Og derfor synes jeg, du bør overveje på et tidspunkt at fortælle om din situation til fx en lærer fra kostgymnasiet. Måske er der en, du kan tage kontakt til og spørge om du alligevel kan være på gymnasiet i ferien?

Men her og nu er der heldigvis andre muligheder for at få hjælp, uden at du behøver fortælle det til nogen, du kender. Som du selv har overvejet, er der den mulighed at du kontakter socialforvaltningen i din kommune og beder dem om hjælp. Hjælpen kunne, som du selv er kommet ind på, være plejefamilie. Men der kan også være mulighed for familiepleje (hvor du bor hos anden familie end dine forældre fx bedsteforældre, tante, onkel). Forskellige muligheder for ungdomsboliger kan måske også være en mulighed. Og selvom dine forældre er imod, har kommunen stadig mulighed for at bestemme, at du i en kortere eller længere periode skal flytte.

Måske kunne det være en god idé at tage en med op til kommunen? Når du henvender dig og beder om hjælp, har du nogle forskellige rettigheder. Og du har faktisk ret til at tage en bisidder med, som kan hjælpe og støtte – men også kan sikre at dine rettigheder bliver sikret. BørneTelefonen, tilbyder gratis bisiddere til børn og unge i hele landet. Du kan læse mere her, hvis du tænker det vil være en hjælp for dig: 

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer. Hvis du brug for at snakke eller måske høre mere om bisiddere, er du altid velkommen til at skrive eller ringe helt anonymt.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat