Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Mange tak for dit brev, og hvor er det godt, at du skriver. Det lyder til, at du føler dig meget alene i øjeblikket. Selvom man har en mor, kan det føles rigtig svært, når hun befinder sig i et helt andet land. Har jeg mon ret i det?

Nu er jeg ikke helt sikker på, om det du mener er, at du egentlig er vokset op i Irland eller Danmark? Men hvis man kommer til et nyt land i en tidlig alder uden sin mor at støtte sig til, så har man jo brug for støtte fra andre. Har du nogensinde fået det?

Sådan som du beskriver din fars opførsel overfor dig, er på ingen måder ok. Det lyder nærmest til, at han selv har brug for hjælp. Men det er naturligvis ikke dit ansvar. Det er hans ansvar, at du trives og har det godt. Ud fra det du skriver, vil jeg faktisk gå så langt som til at sige, at det er en form for psykisk vold, han udsætter dig for. Hvis man lever som du, i et hjem hvor man konstant får negative kommentarer, så opbygger man ligesom du, helt naturligt en form for stress tilstand. Jeg tror, som du selv er inde på, at det er rigtig vigtigt, at du kommer væk hjemmefra, og til det skal du faktisk have hjælp af kommunen. Du kan enten kontakte kommunen selv eller få hjælp fra en voksen.

Hvor er det dejligt, at du har så godt et forhold til din mors veninde. Du skriver, at du har overvejet muligheden for at flytte hjem til hende. Hvad siger hun selv til det? Og er hun klar over din situation med din far? I så fald ville hun måske kunne hjælpe dig med at kontakte kommunen? Det er sådan, at der er noget, der hedder en netværksanbringelse, som netop kunne give dig mulighed for at bo hos din mors veninde.  

Somme tider kan det også være rart at få en, man ikke kender, til at hjælpe sig. Så måske du ville have lettere ved, at det var en herinde fra BørneTelefonen, der hjalp med at tage kontakt til kommunen? Så kunne i følges ad til møde, og sammen fortælle om din situation? Sådan en person kaldes en bisidder, og det kan du læse mere om her:

Hvis du har brug for en mere personlig og anonym samtale, inden du beslutter dig, er du også velkommen til at kontakte os på telefon 116111, hvor du kan tale med en af vores rådgivere. Det kan også være med til at give et overblik over ens situation og muligheder, samt en træning i at fortælle sin historie.

Jeg håber, du kunne bruge mine råd og ønsker dig held og lykke.

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat