Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gider ikke bo hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Jeg kan godt forstå, at det nogle gange kan blive for meget,  at bo hjemme med mor, far og to brødre.

Når jeg læser dit brev fornemmer jeg, at dine brødre har det svært på flere planer og at dette også fylder meget i familien - så meget at du måske føler, at der ikke rigtig er plads til dig?

Jeg tror, at det er vigtigt, at få fortalt dine forældre (eller den ene af dem) hvordan du oplever det. Det er ikke sikkert, at dine forældre er bevidste om, hvordan du går og har det.

Det er vigtigt, at vælge et godt tidspunkt for en snak, måske med et brev, hvor du beskriver det du savner derhjemme og gerne forslag til, hvordan det kan blive godt. Altså find et tidspunkt, hvor der er tid og overskud til at få lyttet ordentligt til hinanden.

Hvis du synes, det er svært at få sagt, kan du overveje, som du vil skrive et brev. Det gode ved et brev er, at man ikke bliver afbrudt og at læseren kan finde et roligt tidspunkt, at læse det på. Derefter vil det måske være nemmere at få sat ord på situationen.

Da alle der henvender sig til BørneTelefonen som udgangspunkt er anonyme, kan jeg ikke fortælle dig, om der er et bofællesskab lige der, hvor du bor. Du kan måske kigge inde på din kommunes hjemmeside. For at flytte hjemmefra, når du er under 18 år, så skal dine forældre og kommunen med indover. Måske vil det være en hjælp, at du og dine forældre sammen taler med en familierådgiver i kommunen? Det er gratis og det kan være anonymt via kommunens Åbne Anonyme rådgivning. En rådgiver kan hjælpe med at give råd til, hvordan I kan få det bedre sammen og du også får plads og tid hos dine forældre. Du kan selv tage kontakt til rådgivningen. Det kan også være sammen med dine forældre.

Dog vil jeg også foreslå, at du prøver at undersøge muligheden for at komme på efterskole. Så kan du vælge en som ligger lidt længere væk, og det kan måske være med til at give dig lidt mere luft.

Jeg ved godt, at det er dyrt at komme på efterskole, men jeg ved også, at det er muligt at søge om støtte - du kan prøve at snakke med en studievejleder, som kan hjælpe dig. Du kan få kontakt til en vejleder gennem din skole eller kommunen. Du kan kigge på www.efterskole.dk og se på mulige efterskoler, hvis det er noget for dig? Her kan også tjekke, hvor meget man får i tilskud, udfra forældres indkomst/løn.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat