Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte hjemmefra, uden at få lov

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit brev.

Jeg bliver imponeret over, at du har tænkt dig frem til, hvad der kan være årsagen til, at du er så ked af det og har det svært derhjemme. Og jeg beundrer dig for, at du ikke vil gøre dine forældre alt for kede af det, selv om du har det svært med dem. 

Jeg bliver nysgerrig efter, om du og dine forældre tidligere har talt om, hvordan du oplever at være derhjemme. Ved de fx at du bliver ked af det, når I skændes og at du føler, din familie snakker nedladende til dig? Du skriver, at det kun er fordi du er ”tvunget” til at elske dem, at du ikke har gjort noget ved det. Jeg tænker godt, du kan gøre noget ved det, selv om du er ”tvunget” til at elske dem. Netop fordi du er i familie med dem og derfor har et forhold til dem, skal det være et forhold, som ikke gør dig ked af det. Derfor tænker jeg, at du skal gøre noget ved det.

Jeg tænker, at du i første omgang skal tale med dine forældre om det. Måske kan du finde en, der kan hjælpe dig og dine forældre, så I får en god snak. Har du en bedsteforælder,  en moster eller faster, som du måske kan bruge? Du kan begynde med at fortælle til personen, at du er ked af at I skændes så meget og at du føler, de taler nedladende til dig. Så kan vedkommende høre din historie først, og I kan aftale, hvordan I kan få en god snak med dine forældre. Du kan vise dit brev til den person, du tænker kan hjælpe. Det kan måske gøre det nemmere at tage hul på snakken.  

Der er også den mulighed, at du henvender dig til den åbne anonyme rådgivning i din kommune. Her kan de lytte til dig og de kan fortælle dig, hvilke muligheder der er og hvordan kommunen kan hjælpe. Du kan finde den åbne anonyme rådgivning på din kommunes hjemmeside. Hvis du har svært ved at finde det, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111, så kan de hjælpe dig med at finde det. 

Dejligt at læse du har en god veninde, og I taler om måske at flytte sammen. Det er rigtigt det kan være svært at finde en lejlighed og have penge til huslejen. Om ikke så længe er I 18 år og har herved flere rettigheder, blandt andet som du beskriver at få SU. Som du selv er inde på, kan det være godt at finde et fritidsjob, så I kan spare op til bo selv, det viser også I gør noget for at vise ansvarlighed. Måske I sammen kan gøre en ekstra indsats for at se hvad mulighederne er der for I bor, fx i et supermarked, hos bageren eller måske være barnepige? Måske I også kan tage en snak med din venindes forældre om de tanker I har, så de kan støtte jer med råd til hvordan jeres drøm om at flytte sammen måske kan virkeliggøres i fremtiden.

De kærligste tanker og hilsner fra BørneTelefonen
 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat