Brev

Flytte hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er en meget svær opgave du stiller dig selv, når du vil ændre stemningen i din familie. Jeg tror ikke, det kan lykkes for dig, alene. Det mønster, du beskriver, mellem din mor og din far, er et mønster som kun de to kan ændre, hvis de vil arbejde på det. Du overvejer, om du bare flygter fra problemerne, hvis du flytter. Men problemerne tilhører ikke dig, de tilhører dine forældre.

Måske føler du, at du bør blive hjemme for at beskytte din mor? Men din mor er voksen og må også tage ansvar for sit eget liv. Hvis hun har brug for hjælp, må hun opsøge noget hjælp.

Du må også tage ansvar for dit eget liv. Du har ret til at have dit eget liv uden at komme i klemme i den dårlige stemning derhjemme. Derfor er mit råd, at du skal flytte hjemmefra, så du kan opbygge dit liv, som du gerne vil have det. 

Du er velkommen til at ringe eller skrive på 116111, hvis du har brug for råd og vejledning, fx med at flytte eller andre ting. 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat