Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En ny start

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige

Tak for dit brev, hvori du meget fint beskriver dine tanker. jeg vil forsøge at svare dig så godt jeg kan. Jeg vil starte nederst i dit brev, hvor du nævner, at du har brug for nogle dages fred til at finde ud, hvad du vil. Alle mennesker har brug for at for at gøre nogle ting klart for sig selv og det er rigtigt fint, at du gennemtænker denne mulighed. Jeg bliver lidt nysgerrig efter at vide, hvad der for dig giver fred. Er det naturen, væk fra mennesker, væk fra Danmark, fra skolen, væk fra familie eller noget helt andet?

Mange i puberteten ønsker sig væk fra alt det kendte. Det er netop behovet for at finde ud af, hvem man egentlig selv er. Du har et mål om at opleve verden. Der findes mange muligheder for dette. Du fortæller, at jeres familie rejser meget, så forstår jeg det rigtigt, at det er under en anden form, du gerne vil opleve verden? Du beskriver  din familie varmt og kærligt og også de gode ting, I laver sammen. Det virker, som om du har forældre, der vil støtte dig i dine valg. Fornemmer jeg rigtigt i dette? Hvis det er tilfældet er det vigtigt for dig og dine forældre at vide præcist, hvad du synes du har brug for. For mange kan det være en stor hjælp at skrive tanker og planer ned. Kan det være en idé for dig at notere dine ønsker ned og efterfølgende undersøge, hvordan det vil være muligt for dig at nå disse mål? Hvad ville der sker, hvis du åbent talte med dine forældre om dine mål, at du har brug nogle dage på egen hånd? Det kunne være en måde at få mulighed for at få nogle dage, uden at de bliver bekymret for dig.

Hvis du tager afsted, uden at de aner hvor du er henne, så tænker jeg, at de ville efterlyse dig og gøre hvad de kunne for at vide, at du er ok. Det tænker jeg ikke er dit mål, men mere at få nogle dage med dig selv…

Du skriver, at du har depression og spiseforstyrrelse. Mon du får hjælp for dette? Hvis du gør, kan du måske tale med lægen eller psykologen om dine ønsker og tanker. Han eller hun vil give dig gode råd om, hvad der vil være det bedste for dig. Hvis du ikke får hjælp er det vigtigt, at du får hjælp, for det er tunge ting at bære alene. Mon du kender Headspace.dk? Her har du mulighed for at komme ind og tale med en rådgiver, du kan også chatte eller ringe og snakke med en voksen. De hjælper mange unge, der som du har brug for at komme videre fra den situation de er i lige nu.

Jeg håber du kan bruge mine råd ellers er du velkommen til at skrive igen. Vi vil altid gerne hjælpe dig.

Måske har du lyst til at skrive til os og fortælle, hvilken beslutning du tager.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat