Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bo på kollegie?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år!

Jeg foreslår, at du taler med en studievejleder på skolen om dine tanker om din nuværende ungdomsuddannelse og dine overvejelser om at skifte retning. Studievejlederen vil kunne informere dig, så du bedre kan tage stiling til, om du er det rette sted. Jeg forslår også, at du inddrager dine forældre i dine overvejelser om studieretning. Du står med nogle vigtige erfaringer om dig selv på HTX og med nogle vigtige overvejelser, som du ikke skal føle dig alene i.

Du kan i samme forbindelse, eventuelt sammen med dine forældre eller dén af dem, du taler bedst med om dette, søge supplerende oplysninger på Nettet. Du kan overveje at søge oplysninger på Uddannelsesguiden, www.ug.dk

Helt klart tror jeg på, at dine forældre holder af dig og ønsker det bedste for dig og vil hjælpe dig alt, hvad de kan. Dét forudsætter, at du inddrager dem i dine overvejelser. Jeg tror også på, at dine forældre er helt klar over, at du som 16 årig er part i eget liv, så at sige, altså, at de skal lytte til dig og tale med dig og sammen med dig finde frem til, hvordan de kan understøtte, at du kan have det godt og udvikle dig til en voksen ung mand, der klarer sig godt med hensyn til uddannelse, job og venner osv.

Jeg ønsker dig held og lykke med dette.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat