Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak fordi du skriver ind til os her på BørneTelefonen, hvor er det stærkt at du har mod på at skrive ind, når du synes noget er svært.

Du spørger om det er normalt at du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om kroppen. Du skriver også at det lyder til at flere af dine veninder ingen problemer har med at tale med deres forældre om kroppen. Og at dine forældre er meget søde og mødekommende, men at du stadig ikke har lyst.

Vi er alle forskellige

Først og fremmest vil jeg bare sige at vi alle er forskellige når det kommer til vores kroppe og hvorvidt vi har lyst til at fortælle andre om personlige eller kropslige ting, er helt op til en selv.

Her på BørneTelefonen får vi mange breve fra børn og unge med lignende problematikker som omhandler kroppen, vi skriver med mange børn og unge som kommer til at sammenligne sig med andre og som derfor kan føle sig forkerte.

Jeg vil derfor sige til dig at du ikke skal være bekymret, det er helt normalt at sætte grænser, også overfor sine forældre.

Faktisk så fylder det her emne så meget i de breve vi modtager at vi på vores hjemmeside: børnetelefonen.dk  har et tema om kroppen. Så jeg vil derfor anbefale at du går ind og kigger lidt, vi har blandt andet skrevet 5 gode råd om krop og udseende og lavet forskellige videoer som kunne være hjælpsomme og relevante for dig.

Ret til at bestemme over egen krop

Udover at det er helt normalt ikke at have lyst til at dele dine tanker med dine forældre om krop og følelser osv. så er det faktisk sådan at man som ung har ret til at bestemme over sin egen krop, og ret til privatliv. Det vil sige at ingen må tvinge dig til at gøre noget du ikke har lyst til.

Det kan ikke sammenlignes

Det at dele med sine forældre kan virke meget naturligt for nogen og for andre kan det være helt vildt mærkeligt. Dette betyder ikke at man har et anderledes forhold til sine forældre, tværtimod betyder det at man formår at sætte grænser, hvilket er virkelig vigtigt!

Det kan sagtens være at det ændrer sig med årene for dine veninder. Når man bliver ældre og kroppen udvikler sig og man får kærester osv. kan det være naturligt for nogle at holde ting mere for sig selv, og dele med venner og veninder frem for forældre.

Jeg er sikker på at dine forældre forstår, også i takt med at du bliver ældre, at du har behov for at holde ting for dig selv. Jeg håber bare du ved at du kan gå til dem eller andre du er tryg ved.

…og ellers kan du altid skrive til os her på BørneTelefonen eller ringe på 116111, hvis der er noget du gerne vil snakke om.

 

De bedste tanker og ønsker fra BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat