Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er super godt, at du skriver ind til os. Situationen, du står i, må være super svær, og jeg kan godt forstå, at du spørger, hvad du skal gøre.

Når jeg læser dit brev, får jeg fornemmelsen af, at du føler dig låst fast, og at du føler, at du og din far ikke kan gøre noget. Jeg håber, at du i mit brev vil opdage, at der er noget, I kan gøre.

Først vil jeg lige fortælle dig, hvor stærk du er i din fastholdelse i at tro på dig selv. Når man har en person tæt på sig, som hele tiden taler en ned, kan det være rigtig svært at holde hovedet højt. Men det formår du på sejeste vis! Og det skal du bare fortsætte med. Du har nemlig venner, du er aktiv og elsker mange slags sport. Du er bevidst om, at når hun råber af dig i offentligheden, så er det ikke dig de dømmer. Du er bevidst om, at du nogle gange kan blive uretfærdigt sur på dine venner – og det ønsker du at lave om på. Du er bevidst om, at du ikke er den samme person som i 2. klasse, selvom der bliver hentydet til det.

Du nævner selv “psykisk vold” i dit brev i forbindelse med din mors trusler, råben, nedgørelse og mange flere ting, som du sikkert ikke kan få plads til i dit brev. Du nævner faktisk også, at din mor har har slået dig og taget hårdt fat i dig. Det er ikke ok opførsel. Jeg vil gerne nævne noget fra den danske lovgivning for dig. Fordi det er faktisk ulovligt at udføre psykisk og fysisk vold mod sine børn. Så det, du og din far kan gøre, er at gå videre med det.

Det er sådan, at alle voksne har pligt til at hjælpe et barn, hvis de opdager, at et barn er udsat for vold. Så hvis du har fortalt om disse ting til din far, kan han faktisk underette det til kommunen. Kommunen kan herefter hjælpe dig og din familie med, hvordan I bedst kommer videre herfra.

Du har også mulighed for selv at tage kontakt til kommunen. Du kan google nummeret på din kommune og ringe op og fortælle, at du har det svært med din mor derhjemme, og at du gerne vil snakke med en, som kan hjælpe dig.

Vi her hos BørneTelefonen har også mulighed for at støtte og rådgive dig via en “bisidder”. En bisidder er en voksen, der kan lytte til dig og fortælle dig om de muligheder der er for at få hjælp. Og Ikke kun til dig – men også til din familie. Bisidderen kan møde dig, hvor det passer dig: På en café, i en park eller hvor som helst I to aftaler. Bisidderen kan også hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen, hvis du kunne have brug for det.

Du får lige et link, så du kan læse mere om det her; Bisidder fra Børns Vilkår . Det er gratis at have en bisidder.

Hvis du føler dig klar til at få en bisidder, kan du ringe direkte til Bisidningen på tlf. 35555559 og taste 2 for Bisidning. Hvis du ønsker at være anonym, kan du ringe på #31#35 55 55 59.

Jeg får det indtryk, at dine forældre er skilt og at samværsretten er delt, så du er 5 dage ugentligt hos din mor. Til allersidst, vil jeg derfor nævne, at du har ret til at gøre opmærksom på, hvor du gerne vil bo (initiativretten). Kender du den ret?

Initiativretten betyder, at din stemme skal høres og inddrages, det er simpelt hen en ret du har. Og din stemme tillægges større betydning, jo ældre du er. Måske kan du læse dette link sammen med din far: https://bornetelefonen.dk/skilsmisse/skilsmisse-rettigheder/

Din far kan i øvrigt ringe til forældretelefonen på 35 55 55 57 og tale anonymt med en anden voksen om situationen. Jeg ved, at der sidder dygtige forældre-rådgivere klar til at tale med ham.

Jeg kan godt forstå, hvis du føler dig overvældet af de muligheder, jeg lister op for dig, men jeg tror oprigtigt, at du bør gå videre med det, så du og din mor kan få den rigtige hjælp. Hvis du føler dig overvældet eller utryg, så er det bedste råd, jeg kan give dig, at du ikke bør gå igennem det alene. Så evt gør det med din far. Eller med en anden voksen, du er tryg ved.

Du kan altid skrive eller ringe til os, hvis du får brug for det. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke fremover, og jeg håber, at brevet her har givet dig nogle muligheder, som du føler, du kan gøre brug af.

De varmeste hilsner

BørneTelefonen.

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat