Brev

Voldelig opvækst med selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver herind. Når man har det dårligt og er ked af det, er det rigtig vigtigt at dele det med andre. Det er alt for stort at gå med alene.

Det er nogle voldsomme ting, du har været udsat for, og jeg kan godt forstå, at det påvirker dig så meget idag. Jeg tænker først og fremmest, at du må være virkelig stærk for at kunne klare både skole og arbejde i din hverdag. Det er virkelig flot klaret. 

Du skriver, at du føler, du er for dårlig til at tage dig sammen, og du bør komme videre. Men har man været udsat for de ting, du har, kan man ikke bare tage sig sammen og komme videre. Det kræver, man får noget hjælp til at bearbejde de oplevelser, man har haft, og de ting, de har gjort ved én. Jeg tænker her, om du mon har fået noget hjælp til disse ting? Din søster fortalte det til en pædagog, men jeg forstår det sådan, at der ikke blev gjort mere ved det. Er det mon rigtigt forstået?

Er der mon en voksen, du har tillid til, som du kunne fortælle, hvordan du har det? En lærer, en nabo, en tante, en skolepsykolog eller en helt anden? Du kan også tage kontakt til din egen læge, som vil kunne snakke med dig om, hvordan du har det, og som kan henvise dig til en psykolog, hvis du har mod på det. Igennem samtaler med en psykolog kan du få bearbejdet alle de ting, du har været udsat for og få hjælp til at komme videre med dit liv. 

Hvis du synes, det er lidt svært at tale med nogen, kunne du måske vælge at vise dem dit brev og mit svar først?

Jeg tænker også på, at hele din familie nok har brug for hjælp. Du skriver, at din far ikke er voldelig længere, men jeg bliver alligevel bekymret for dig og dine søskende. Derfor vil jeg lige fortælle dig om Børns Vilkårs bisidderordning.

Gennem Børns Vilkår kan man få en bisidder, som er en voksen, man kan mødes med, og som kan hjælpe dig med fx at tale med kommunen om, hvilke muligheder, der kunne være for hjælp til dig og din familie. En bisidder vil også kunne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at melde din far til politiet. Du kan starte en chat eller ringe eller sms´e til Børnetelefonen på 116111, hvis du er interesseret eller har brug for at høre mere om det. 

Jeg ønsker dig alt det bedste.

De kærligste knus og tanker fra Børnetelefonen 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat