Brev

Vil væk

Hej børnebrevkasse

jeg vil garne væk fra det blå hus i spjald fordi jeg føler mig i et fængsel der ude og vil garne hjem til min far og bo

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Sådan som jeg forstår det, så bor du på opholdsstedet Det Blå Hus, men du vil rigtig gerne hjem og bo hos din far i stedet. Er det mon rigtigt forstået?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at snakke lidt mere med dig, så jeg kunne høre lidt mere om, hvorfor stedet føles som et fængsel... Og om du mon har fortalt til nogen, at du føler det sådan? F.eks. den kontaktperson fra kommunen, som du snakker med engang imellem?

Måske kunne du have lyst til at ringe til BørneTelefonen på nummer 116 111 eller sende en sms til nummeret? Her sidder der rådgivere klar til at hjælpe dig. Vi vil rigtig gerne høre mere om, hvordan du har det, og vi vil også gerne hjælpe dig med at få fortalt de voksne, at du ikke har det godt på opholdsstedet, så der kan blive gjort noget ved det.

Jeg håber, du har mulighed for at ringe eller skrive til os? Du kan også logge på chatten, hvis du ikke har en telefon, du kan bruge til at ringe eller sms'e fra.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat