Brev

Vil ind til min far og bo

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Det lyder ikke til, at det er særlig rart at bo hos din mor og stedfar. Har du talt med din far om det og har du spurgt din far, om du kan flytte ind hos ham? Ellers vil det være rigtig godt, at du fortæller ham, hvordan du har det. 

Du kan vise dit brev, som du har skrevet til BørneTelefonen. Dit brev viser så fint, hvordan du har det og det du gerne vil. Tror du, du kunne gøre det?

Det kan også være en anden voksen, du viser dit brev til. Måske en voksen på din skole, i klubben eller måske kender du en, som du ved er god til at hjælpe? Det er vigtigt, at du får hjælp, så du får det godt.

 

Du har ret til at blive hørt om, hvor du vil bo. Du kan bruge din initiativret til at fortælle, at du gerne vil bo hos din far. Derfor tænker jeg, at du skal ringe til Børnenes skilsmissetelefon på 20 600 550 - der er åbent: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: kl. 11-16. Her kan du fortælle de ting, som du har skrevet til mig og så fortæller de dig, hvad der er bedst at gøre. Du kan læse mere her: http://www.statsforvaltningen.dk/site.aspx?p=8905  

Du kan også få hjælp fra en voksen på BørneTelefonen - fra en bisidder. En bisidder kan hjælpe dig med at få hjælp til de ting, der sker hjemme hos din mor og kan tage med dig til møder fx med kommunen eller Statsforvaltningen (en slags skilsmissekontor). Hvis du har lyst til at vide mere om en bisidder fra BørneTelefonen, kan du også læse mere her: 

Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Så kan vi snakke sammen om de ting, du har brug for.

De bedste tanker til dig fra

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat