Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år!

Hvor er det godt, at du bliver ved med at søge efter måder, du kan få det godt på! Jeg kan ikke forestille mig, at de mennesker, der er omkring dig, er ligeglade med, hvordan du har det - men det er muligt, de ikke véd, hvordan de kan hjælpe dig på en god måde, som dur for dig. Smerten inde i dig er din. Den forsvinder formentlig ikke men du kan, med den rette hjælp og støtte lægge den et sted inden i dig, så du kan leve dit liv videre. Du har en søster. Måske kan du blive inspireret af at tale med hende om hvilke strategier, hun gør brug af? Vi mennesker er forskellige, så vi må finde os i, at dét, der dur for den ene, ikke nødvendigvis dur lige så godt for den anden - men vi kan få idéer ved at lytte til hinanden.

Jeg foreslår, at du taler med din læge om at blive henvist til en psykolog/psykiater. Jeg kan læse, du tidligere har talt med psykologer, men du skal vide, det handler om kemi, altså det at føle sig tryg, for at kunne åbne op, og det lader ikke til, du endnu har fundet den rette, som kan hjælpe og støtte dig.Men giv ikke op, der er hjælp at få. Du har taget et stort skridt ved at skrive til os, håber du har fået mod på at række ud efter yderligere hjælp, for det har du brug for og fortjent.

Hvis du er på et uddannelsested, er der måske nogle støttemuligheder dér, som du kan undersøge? Mange uddannelsessteder har tilknyttet psykolog eller mentor eller andre støttende ordninger, som alle har til formål, at den unge fungerer så godt som muligt.

Smerten inde i dig kan handle om mange ting, som det kunne være godt for dig at få overblik over. Du nævner din far. Der kan også være andre ting, der belaster dig og giver dig anledning til at føle smerte. Mit forslag er, at du, med hjælp, får indsigt med, hvad der belaster dig. Prøv at google støttemuligheder i dit lokalområde. Der kan være andre tilbud, som du kan gøre brug af end de, som jeg nævner. Du kan også overveje at ringe til os på Børnetelefonen. Ved at oplyse i hvilken kommune du bor, kan vi hjælpe dig med hvilk konkrete tilbud, der er i dit lokalområde. Når du har fået indsigt med, hvad der belaster dig, kan du overveje at inddrage din mor. Jeg gætter på, hun betyder noget for dig og mit bedste gæt er, at du betyder meget for hende, uanset I for tiden er forskellige steder i jeres liv.

Jeg ønsker dig held og lykke. Mange hilsner fra Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat