Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke bo hos min far, hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år!

Jeg kan godt forstå, at den situation du står i, går dig meget på. Det er også rigtig lang tid, du har gået med det problem. Mange børn, der hellere vil bo hos den anden forælder, synes det er rigtig svært, og har svært ved at finde ud af, hvordan de skal gribe det an.

Det er rigtig godt, at du har snakket lidt med din mor om det, så hun ved, at du gerne vil flytte over til hende. Jeg tænker på, om din mor mon kan snakke med din far om, at du gerne vil flytte over til hende? Hvis de er uvenner eller har svært ved at snakke sammen, kan din mor tage kontakt til statsforvaltningen. De skal så være med til at bestemme, hvor du skal bo. I den forbindelse, vil de også spørge dig om, hvor du helst bo. 

Da du er over 10 år, har du også mulighed for selv at tage kontakt til Statsforvaltningen. Det kaldes initiativret og betyder, at du enten kan skrive til Statsforvaltningen og bede om, at der bliver holdt et møde med dine forældre, hvis du ikke er tilfreds med de ting, der er blevet besluttet, og gerne vil bo et andet sted, eller du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon og bede dem om at hjælpe dig med at bruge din initiativret. Tlf. nr. er: 20 60 05 50. Statsforvaltningen lytter til dine ønsker, og vil indkalde dine forældre til et møde, for at få en snak om der kan ændres på hvor du bor.

Jeg har lagt et link ind, hvor du kan læse nogle gode råd. Hvis du trykker på det første råd, vil du kunne finde et link til et brev du kan udfylde og sende til Statsforvaltningen. Måske du kan få din mor til at hjælpe dig med det?

Jeg ønsker dig alt det bedste

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat