Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil hellere bo i et børnehjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Mange tak for dit brev. Jeg kan sagtens forstå, hvorfor du måske er vred og ked af alt det, der er foregået hjemme hos dig. Det er nogle ubehagelige oplevelser, som du har gået rundt med alene meget længe. Hvor er det bare godt, at du skriver ind til os på BørneTelefonen, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig.

Du spørger om det er forkert af dig, at du aldrig vil tilgive din mor og far. Jeg vil gerne starte med fortælle dig, at der absolut ikke er noget ved dig, som er forkert. Det er din mor og far, som har gjort dig ked af det, og alt det du tænker og føler omkring det, som du har oplevet er helt okay. At tilgive kan være meget meget svært, og nogle gange kan man have brug for hjælp for at kunne nå dertil, hvor man kan tilgive.

I dit brev skriver du, at der er nogle problemer hjemme hos dig. Du er blevet slået af din mor, og din far har været voldelig overfor dig, og det har påvirket dig så meget, at du nu har forsøgt at begå selvmord og stadig tænker på at gøre det. Det du har oplevet er slet ikke okay for nogen som helst. At du også har tanker om selvmord er meget alvorligt. Disse oplevelser og tanker er slet ikke noget, som man skal sidde alene med. Jeg synes derfor, at det er vigtigt, at du får noget hjælp. Jeg synes faktisk også, at det lyder som om at hele din familie kunne have brug for hjælp. Dem der kan hjælpe jer, er kommunen. Kommunen har mange fine tilbud til familier, der har det svært. Det kan være en familierådgiver, der kommer og hjælper. Det kan være forældrekurser, dine forældre kan komme på. Eller det kan være en aflastningsfamilie, du måske kan besøge engang imellem. Det kan også være mange andre ting – men det ved de mere om i din kommune.

Det kan godt virke lidt svært selv at skulle få fat i dem fra kommunen. Derfor kan du for eksempel snakke med din lærer om det. Din lærer har et ansvar for at han/hendes elever har det godt, og en lærer ved lige hvordan, man kan hente den bedste hjælp. Hvis du snakker med din lærer, kan du også fortælle hvordan du har det med at gå i skole og med de andre i klassen. Så kan din lærer hjælpe til med at få en bedre stemning i klassen, hvor man ikke behøver at bekymre sig om, om man bliver bagtalt, eller hvad for noget tøj man har på. Du kan også snakke med en pædagog i klubben, en af de andre lærere, sundhedsplejersken på din skole eller en helt femte voksen, som du føler, at du kan stole på. Hvis det er svært for dig at snakke om, kan du altid vise dem dette brev, som du har skrevet og mit svar. Det kan nogle gange gøre det lidt nemmere.

Det kan også være, at du har brug for at snakke med psykolog. En psykolog kan man snakke med om alt uden at skulle være bange for, at man gør nogen vrede eller kede af det. Den voksen, som du vælger at snakke med, kan også hjælpe dig med at få fat i en psykolog.

Du har allerede vist en masse mod og styrke ved at skrive ind til BørneTelenen og bede om hjælp. Det er så sejt af dig, at mærke efter hvad du vil finde dig i, og hvor din grænse går. Jeg håber, at du vil bruge noget af din styrke på at følge nogle af mine råd, så du ikke skal gå alene med alle de oplevelser, tanker og følelser mere. Jeg er sikker på, at der er en voksen omkring dig, som er parat til at hjælpe dig.

Sluttelig vil jeg tilføje vi også her på BørneTelefonen kan hjælpe dig med at få talt med kommunen. Du kan få en bisidder, altså en voksen, som vil kunne tale med dig og tage med dig til kommunen og sørge for du får den rette hjælp. Du kan læse om vores bisidderordning via dette link: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen. Hvis du tænker det er noget for dig, er du meget velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen på 116 111, her sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig.

De varmeste hilsner fra BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat