Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde med problemer i familien

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Tak for dit brev. Jeg forstår rigtig godt, at du synes det er svært at være vidne til, at din veninde ikke har det godt hjemme. Det er rigtig godt, at du har tænkt på at skrive til os og bede om hjælp, for som du selv skriver, så kan det være svært at stå med problemerne alene, både for dig som veninde men selvfølgelig også for din veninde.

Du spørger, om det kunne være en ide at fortælle det til nogle voksne, og jeg tænker, at det kunne være en rigtig god ide. Som jeg forstår det, har problemerne i din venindes familie stået på i længere tid, og hendes far har muligvis nogle problemer med alkohol. Det kunne jo tænkes, at familien ikke helt kan overskue deres problemer, og at de har brug for hjælp udefra.

I hvert tilfælde tænker jeg, at din veninde skal have hjælp. Det må være meget svært for hende, at hun er blevet slået, og at hendes forældre ikke har talt til hende i flere dage. Forældre må ikke slå deres børn, og når nogle alligevel kommer til at gøre det, tænker jeg, at det er fordi de ikke kan finde på andre måder at håndtere deres problemer på.

Tror du, at din veninde kender nogle voksne uden for hendes familie, som hun kan snakke med? Jeg tænker, at det nok er bedst, at det er en uden for familien, da nogle familier måske kan finde på at dække lidt over hinanden, når der foregår sådan noget som alkoholmisbrug og vold. Det kunne være hendes lærer, hun går til. Det kan også være sundhedsplejersken på skolen, eller måske en andens forældre. Måske dine forældre..? Det vigtige er, at det er nogle voksne, som hun har tillid til, og som vil gå videre med det.

Jeg tænker nemlig, at det måske kunne være en god ide, at kommunen får at vide, at de er en familie, som har nogle problemer. Kommunen kan gå ind og forsøge at hjælpe familien, så de kan få det bedre sammen. Det er også en mulighed, at hun henvender sig til bisidderordningen på Børns Vilkår. I kan læse om det her >>.

Alt det her handler om, hvad jeg synes, din veninde kunne gøre. Men jeg synes også, at du for din egen skyld skal få talt med nogle om det, da det heller ikke kan være rart at være den eneste, der ved noget om din venindes families problemer. Kan du mon vise din veninde det brev, du har skrevet og mit svar..? Så kan I jo tale om, hvem hun kunne tænke sig at kontakte. I er også meget velkomne til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller benytte UngeChatten, hvis I lige vil snakke lidt mere om det, før I går videre med det.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat