Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet og har haft overskud til det. Jeg kan godt læse, at der er mange ting i din familie, som er svært for dig lige nu. Din mor og søster er heldige at have én som dig, der tænker så meget på, hvordan du kan hjælpe dem. Jeg kan godt forstå, at det er hårdt for dig. Det er tit rigtigt svært at være den, der står ved siden af og ser på, at dem, man holder af, har det dårligt.

Du spørger, hvad du kan gøre for at støtte din søster. Jeg tænker, at det er den helt rigtige måde af dig at tænke. Nemlig at du skal være en støtte for din søster, og så skal der voksne til at hjælpe hende, så hun kan få det bedre og få hjælp til at holde op med at skære i sig selv. Kunne du mon opmuntre din søster til at snakke med hendes kontaktlærer på efterskolen om, hvordan hun har det? Lærere på efterskoler er vant til, at eleverne i perioder kan have det svært. Men det er vigtigt, at de ved, at din søster ikke har det godt lige nu for at kunne hjælpe hende og få lagt en plan for hende. 

Selvom din mor har meget at tænke på lige nu, så er det også hendes ansvar at fortælle skolen, at din søster har brug for lidt mere støtte i en periode, til hun får det godt igen. Hvis din mor synes, det er svært, kan du foreslå hende at ringe til ForældreTelefonen på telefonnummer 35 55 55 57, hvor hun kan få råd og vejledning til de problemer, som I har i familien lige nu.

Jeg kan godt - som dig – forstå, at det er svært for din mor, når din søster er ked af det, og din onkel skal have en operation. Måske kunne det være en hjælp for dig og din mor at snakke om, at det er svært for jer alle sammen. Det kan nogle gange hjælpe at sige højt, at man er ked af det. På den måde kan I få talt sammen om alt det svære, men måske også om alt det gode, der er i jeres liv og som i værdsætter -  mens I arbejder på at få det bedre sammen. Måske kunne I aftale at gøre noget sammen for at holde lidt fri fra alt det triste. Det kunne være at gå/køre en tur og spise en is, se en film sammen, tage på skovtur, tage til vandet, planlægge en udflugt i en park, lave pandekager sammen eller noget helt andet.

Det er også vigtigt, at du passer på dig selv, og at du har nogle voksne at snakke med om, hvordan du oplever det hele lige nu. Kender du en voksen, som du har tillid til, en lærer, en venindes mor, et familiemedlem eller en anden voksen, som det kunne være rart at tale med? Måske kunne du også starte med at ringe til BørnTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig. Det er gratis, og du kan være helt anonym. 

Jeg håber, du kan bruge svaret.

Ønsker dig alt det bedst fra BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat