Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige pige.

Hvor er det godt du skriver og hvor lyder det dog som nogle hårde måneder du har været igennem.

Hvor er det bare godt, at du har taget mod til dig og fortalt din engelsklærer, at dine forældre er begyndt at slå dig. Men, det er ikke ok, at du ikke føler at der er blevet lyttet ordentligt til dig - og at dine klassekammerater er begyndt at tale så grimt til dig. Det er på ingen måde ok, og der bør komme hjælp fra skolen til at stoppe det!

Jeg kan godt forstå,at det hele må føles lidt ensomt lige nu. Du må dog ikke miste modet, for der er faktisk mere du kan gøre.

Her på BørneTelefonen kan du få hjælp af en voksen, en bisidder. En bisidder kender til børn og unges rettigheder og kan tale med dig og gå med til møder i kommunen. Bisidderen er der  for dig og sikre at dine rettigheder overholdes, at du får den hjælp du har ret og krav på. Bisidderens opgave er at støtte og vejlede barnet under en svær livssituation. Så du bliver hørt i din egen sag, og har fokus på din side af sagen. En bisidder vil således kunne hjælpe dig med endnu en gang at tale med din sagsbehandler og hjælpe dig med at få sagt det du gerne vil.  På den måde kan du forhåbentlig få noget mere hjælp.

Jeg syntes, at du har været rigtig god til at beskrive din situation overfor mig, så hvis du får svært ved at fortælle det til bisidderen, så kan du jo vise hende dette brev.

Hvis du har behov for at få lidt mere information om vores bisiddere eller bare har brug for at tale mere om din situation, så kan du altid ringe eller skrive til børnetelefonen på tlf.116111. Der er altid en rådgiver har lyst til at lytte og finde den bedst mulige hjælp sammen med dig.

Du kan også læse mere her: , så ved du mere om, hvad en bisidder er og kan hjælpe med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat