Brev

Væk herfra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13-årige

Hvor er det bare godt, at du skriver til os. Det kan være hårdt at have søskende, der har det svært. Når jeg læser dit brev kan jeg se, at du og din familie har brug for noget støtte.

For det første kan det være svært, når man mærker, at ens bror ikke har det godt – og har problemer med at styre sin vrede. For det andet, kan det være rigtig svært at vide, hvad der er den bedste hjælp for ham.

Det må føles svært at være utryg ved sin egen bror. Og selv om det er rart at tegne, så er det bedst, hvis man også får gjort andre ting. Men det lyder som om, at det lige nu giver dig mest ro at være på dit værelse.

Måske tænker du på, om der er noget, du selv kan gøre?

Du kan ringe til din kommunes anonyme rådgivning for unge. De vil gerne tale med dig og høre mere om, hvorfor du har svært ved at forlade dit værelse. Hvilke ting gør det svært at være hjemme hos dig? Kommunen kan derefter fortælle dig om, hvilke muligheder de har for at hjælpe dig og din familie.

Det kan derudover være rart at tale anonymt med nogen i første omgang. Du kan google din kommunes navn og ‘anonym rådgivning for unge’ – så finder du nummeret. Du kan også ringe til 116 111 – så finder vi nummeret til dig.

Det er også godt, hvis du får fat på en lærer. Måske kan læreren holde et lille møde med dine forældre og tale om, hvordan du har det derhjemme. Ville du turde det?

Du vil også kunne bruge sundhedsplejeren på jeres skole eller en pædagog, som du taler godt med. De vil kunne støtte dig i at tale med dine forældre om situationen derhjemme.

Der findes forskellige fagpersoner, som din mor og far kan tale med problemerne om – og som de kan få hjælp af. Derfor skal du ikke være bange for, at du giver dine forældre ‘endnu flere opgaver’. De voksne har ansvar for, at både du og din bror har det godt.

De kan fx få hjælp hos ForældreTelefonen. Det er både anonymt og gratis. . Telefonnummeret er: 35 55 55 57. Tør du vise dine forældre mit svar sammen med dit brev? Ellers kan du måske skrive et helt nyt brev?

Måske kan det ligefrem føles rart, hvis du åbner op og sætter ord på de ting, der føles svære. Måske kan din mor og far måske selv genkende nogle af de ting, som kan føles svære.

Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste – og at I får talt sammen. Du er altid hjertelig velkommen til at kontakte os på BørneTelefonen igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat