Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Væk fra familien

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.

Det er godt, at du beder om hjælp, for alle børn og unge har ret til at have det godt derhjemme. Og du har det ikke godt. Du fortæller om et rigtig dårligt forhold mellem dig og din far, hvor du bl.a. oplever, at han stiller urimelige krav til dig, skælder dig ud og bliver så vred, så du er bange for ham og truer dig med at blive smidt ud hjemmefra. Hertil kommer, at han kommer med hånlige bemærkninger, når du er " for feminin" efter hans smag.

Det lyder ikke spor rart. Sommetider er det så slemt, at du får selvmordstanker. Jeg forstår virkelige godt, at det er for meget for dig. Det du er udsat for er psykisk vold - og det kan ingen mennesker tåle at vokse op i gennem længere tid. Derfor skal du have noget hjælp så hurtigt som muligt. 

Jeg forestiller mig, at du går meget alene og tumler med disse problemer, derfor er det godt, at du nu deler det med mig. Bare det at lukke op for de svære ting og dele dem med en kan tit tage lidt af trykket. Derfor kunne jeg også ønske for dig, at du kender en voksen, du også kan betro dig til. F.eks. en god lærer eller sundhedsplejersken på din skole. Prøv at overveje, om det er en mulighed for dig. Du kunne fx starte med at vise dem dit brev hertil og mit svar - så behøver du ikke forklare så meget. Den voksne vil forstå, at du har brug for hjælp og støtte. 

Alle kommuner har en åben, anonym rådgivning, og du har ret til at få hjælp af kommunen, når du ikke har det godt derhjemme. Hvis du betror dig til en voksen på din skole, kan det være, at de vil hjælpe dig med at kontakte kommunen.

Du kan også selv ringe til kommunen og fortælle om din situation og få at vide, hvordan de kan hjælpe dig. Du kan finde tlf.nr. på kommunens hjemmeside. I starten kan du være anonym, men hvis kommunen skal hjælpe dig, skal du på et tidspunkt fortælle, hvem du er. Man kan godt som 15 årig flytte hjemmefra med kommunens hjælp. Og det kan godt være, at det er en god mulighed for dig. Kommunens sagsbehandler vil dog kunne fortælle dig, om der også er andre løsninger. I mange kommuner er der nemlig også rådgivninger for familier, og det kan godt være, at sagsbehandleren vurderer, at det er den form for hjælp, du og din far og dine søskende skal have. For selvom det mest er dig, det går ud over, når din far behandler dig så dårligt - så påvirkes dine søskende også. Det er heller ikke godt for dem, at din far er så hård overfor dig. 

Her på BørneTelefonen vil vi meget gerne hjælpe dig.Du kan få en bisidder fra BørneTelefonen. Det er en voksen, der kan støtte og hjælpe dig, hvis du beslutter dig for at få hjælp fra din kommune. Bisidderen vil forælle dig om dine rettigheder og hjælpe dig med at navigere i og forstå det, det kommunen siger. Du kan se mere om ordningen på bornetelefonen.dk/bisidder. Og ring endelig til os på 116111. Så kan vi tale mere med dig om den hjælp du kan få og om vores bisidderordning.

Et stort knus til dig. Du må føle dig meget ensom, når din far behandler dig så hårdt, og du samtidig ikke har en mor eller andet familie at gå til. Hvor er det derfor godt, at du har taget første skridt til at få hjælp. Hold fast i dit mod og ræk hånden ud efter mere hjælp - der er voksne derude, der meget gerne vil være din støtte og hjælp - blandt andet vores bisiddere. 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat