Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utrog?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Når man først har fået en idé om, at der kunne være noget på færde, kan det være svært at slippe tanken igen. Som du skriver, kan man måske pludselig se alle mulige tegn på, at det er sket.

Der kan være forskellige grunde til, at man har en mistanke om sådan noget, og én af grundene kan være, at man måske er lidt bekymret for, at det kunne ske. Det er ikke altid, at man selv er helt klar over, at det er noget, man går rundt og egentlig kan være lidt bekymret for. Men der er i hvert fald mange, der i perioder er bekymrede for, om deres forældre skal skilles. Eller at den ene forældre gør den anden ked af det. Eller at der sker noget, der “ødelægger” den familie, man har. Jeg ved ikke, om du måske kan genkende nogle af de tanker?

Når der er noget, man er bekymret for eller frygter, kan man i hvert fald godt komme til at være ekstra opmærksom på selv de mindste signaler, der kunne være udtryk for, at ens mistanke er sand. På den måde er det ikke sikkert, at de tegn, du har oplevet, nødvendigvis betyder, at din far er utro. Men jeg kan selvfølgelig heller ikke sige, at han ikke er.

Jeg tænker dog, at der kan være mange forklaringer på, hvorfor din far var ude at køre den dag, og hvorfor han var forpustet anden gang, du ringede. Selvom du har en fornemmelse af, at din far kunne have gang i noget, kan det være svært at vurdere ud fra den ene situation.

Hvis du bliver ved med at have det som om, at der er noget, din far ikke fortæller, kan du prøve at spørge ham, hvis det sker igen – og hvis du har lyst. Du kan f.eks. spørge, hvorfor han er ude at køre bil eller hvorfor han er så forpustet. Måske er der nogle rigtig gode svar på spørgsmålene?

Det kan også være, at det fylder så meget for dig, at du har brug for at tale med nogen om det. Hvis du ikke har lyst til at tale med din far, kan det være, at du har lyst til at SMS’e eller ringe herind til BørneTelefonen (på nummer 116 111) eller skrive til os på Chatten. Vi vil i hvert fald gerne snakke mere med dig om dine tanker og bekymringer, hvis du har brug for det. Det kan også være, at du har en veninde, der er god at snakke med? Eller også har du måske brug for at snakke med din mor?

Hvis du ikke har lyst til at starte med at sige, at du har en mistanke om, at din far er utro, kan du måske sige, at du er bange for, at dine forældre går fra hinanden – at det faktisk er noget, du bekymrer dig om. Når man deler sine bekymringer og tanker med nogen, bliver det tit lidt lettere at være i – og nogle gange forsvinder ens bekymringer. Det kan også være, at du faktisk kan snakke med din far – hvis du f.eks. ikke starter med at sige, at du er bekymret for, om han er utro, men i stedet taler med ham om, at du bekymrer dig over, hvordan det går med ham og din mor.

Hvis gerne vil tale med en af dine forældre, men har brug for at snakke med nogen om, hvad du kan sige, er du også meget velkommen til at SMS’e, ringe eller logge på Chatten hos os.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat