Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Urtertfærdige plejemor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, at du kan føle, at du mister tålmodigheden, når du ikke får mulighed for at tilbringe natten hos din kammerat.

Det er meget forskelligt fra familie til familie hvornår børn og unge får lov til at sove sammen med deres kammerater. Nogle gange kan det føles som uretfærdigt set fra barnets synspunkt. Modsat kan det fra de voksnes synspunkt handle om nogle andre ting; for eksempel hvor godt barnet/den unge kender kammeraten - og dermed hvor trygt det er. Måske tænker de, at de vil passe på og beskytte barnet.

Når man flytter ind hos en plejefamilie går der gerne noget tid, inden man lære hinanden godt at kende og får opbygget en gensidig tillid til hinanden. Børn som kommer i pleje, har ofte brug for lidt ro og trygge rammer.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil overnatte hos din ven, det kan også være rigtig hyggeligt. Når din plejemor siger nej, kan det også være fordi hun gerne vil passe lidt på dig. Du har kun boet hos dem i fire måneder og det tager tid at lære hinanden at kende.

Jeg tænker at du i første omgang kan invitere ham hjem til jer - det kan være til aftensmad eller en kop te - det er op til jer. På den måde får din plejefamilie mulighed for at møde din ven og samtidig lærer de dig lidt bedre at kende, når de ser dig sammen med en ven.

Det kan også være, at han i stedet må overnatte hos dig den første gang. På den måde kan din plejefamilie være lidt med på sidelinjen og lære dig at kende i den situation. 

Uanset hvad så tror jeg, at det er vigtigt, at du og din plejefamilie er åbne over for hinanden, for at få skabt et godt og tillidsfyldt forhold til hinanden. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat