Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tvillinger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C og L på 10 år

Når jeg læser jeres brev, ser det ud til, at der er flere ting, der bekymrer jer. 

Den ene ting er, at I er forvirrede over jeres familie. Efter at jeres forældre er blevet skilt, har I både fået nye voksne i jeres liv og nye søskende. Jeg ved, at mange andre skilsmissebørn også oplever det forvirrende. Både fordi der er mange nye familiemedlemmer at forholde sig til. Og fordi der er forskellige regler i de forskellige hjem. Men måske også fordi, man ikke altid holder så meget af den nye familie, som man synes, man burde. Det kan også være, at man er lidt jaloux på sine søskende, der bor med både sin mor og far? Kan I genkende noget af det? 

Hvordan ville det mon være at snakke med jeres forældre om, hvordan det er for jer at være skilsmissebørn? Måske kan de hjælpe, så det ikke bliver ved med at være så forvirrende. Måske ved de slet ikke, at I går og tænker på det. 

Det kan også være, at I kender andre børn, hvis forældre også er blevet skilt? De kan fortælle jer, om de også er forvirrede. Og måske også, hvad der har hjulpet dem.

Den anden ting I skriver om i jeres brev, er at jeres venner synes, at det er mærkeligt, at I er bedste venner. Det er faktisk ret normalt, at tvillinger er bedste venner. I har jo ligget i jeres mors mave på samme tid. Og I har haft alle jeres fødselsdage sammen. 

Derfor er der noget helt specielt ved tvillinger. Det kan godt være svært for andre at forstå. Og måske er de også lidt misundelige, fordi de ville ønske at de havde en tvillingebror eller søster. 

I kan jo prøve at spørge jeres venner, hvad det er, de synes er mærkeligt? Så kan I fortælle dem om, hvor dejligt I synes, det er. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat