Brev

Trykhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige.

Jeg kan godt forstå at det ikke er rart at føle sig utryg hjemme! Og 2 år er lang tid at have det sådan.

Du skriver at du føler dig tryg sammen med din kæreste. Det er godt at høre.

Det vil nok være en god ide at prøve at finde ud af, hvad der skulle til for, at du ville føle dig mere tryg hjemme. hvad det er der gør dig utryg hjemme.

Der er andre børn, der skriver her til BørneTelefonen og fortæller, at det er svært hjemme. Det kan være, at de voksne skændes, det kan være, at man får skæld ud, det kan være, at ingen taler med en, det kan være, at man ikke får lov til noget…. ja, der kan være mange grunde til det. Og du har nok brug for at finde ud af, hvad det er, der præcis gør dig utryg.

En måde, du måske kan have glæde af er, at du laver en side med to kolonner . I den ene skriver du alt det der føles trygt hos din kæreste og i den anden kan du så prøve at skrive det ned du føler er utrygt hjemme.

Det er rigtigt set, at du ikke kan være sammen med din kæreste hele tiden, da I nok hver især har brug for at være sammen med andre venner og familie uden hinanden.

Så jeg tænker, at det er vigtigt, at du igen føler dig tryg sammen med din familie.

Det kan være rigtigt svært at klare sådanne problemer alene.

Er der andre voksne i din familie du har tillid til? Eller måske en lærer?

Ved at snakke med en voksen kan det være, at du lettere kan finde ud af, hvad det er du ikke kan lide og hvad det er du gerne vil have.

Du kan under alle omstændigheder ringe til BørneTelefonen. Her sidder en voksen, som meget gerne vil tale med dig og hjælpe dig.

BørneTelefonen har nummer: 116111.

Jeg håber du får talt med en voksen og igen bliver tryg i familien – og så håber jeg at du får en dejlig sommer med din kæreste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat