Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trusler

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tusind tak for dit brev. Det lyder som om, at det er rigtigt svært at være dig lige nu, og det kan jeg godt forstå. Det er på ingen måde ok, det du oplever og ingen skal være bange for, at være i deres eget hjem. Selvom han ikke har “slået dig på den måde”, er truslerne, det at tage fat i dig, ramme dig og de “små lussinger” mindst lige så alvorlige og er stadig under betegnelsen vold.

Din mor har også et stort ansvar i det her og jeg kan godt forstå at du bliver mest ked af, at din mor ikke siger noget. At hun bare sidder og kigger. For det er, som du skriver, overhovedet ikke fair, at han er sådan mod dig. Og det er heller ikke fair, at din mor ikke sørger for at stoppe det. Din mor skal passe på dig og det lyder som om, at ikke helt er det, der sker lige nu.

Jeg fornemmer, at du er en pige som er rigtig god til at mærke, hvad der er rigtigt og forkert. Du kan mærke dine grænser og behov og det er rigtigt sejt, at du kan stå op for dig selv. Samtidigt tænker jeg, at det her ikke er noget du kan eller skal klare alene. Du har brug for støtte og hjælp. Det er rigtigt vigtigt, at du har nogen som kan passe på dig og har et sted hvor du føler dig tryg.

Vil det være en mulighed,  at fortælle din mor om, hvad det gør ved dig at være i dit hjem lige nu? Du kunne måske skrive et brev til hende om, hvad du oplever med din bror, og skrive at du gerne vil aftale et tidspunkt, hvor I kan tale sammen, hvor din bror ikke er der. Din mor er nødt til at vide, at du har brug for hjælp, for det er hendes ansvar at hjælpe. Samtidigt tænker jeg, at det er vigtigt, at du får talt med en lærer eller en anden voksen du er tryg ved.

Du kan eventuelt skrive til din lærer på Aula og spørge, om I kan tale sammen. Din lærer kan være der for at støtte og hjælpe dig. Men din lærer kan også sørge for, at I som familie får noget hjælp. I Danmark siger loven, at alle voksne har pligt til at hjælpe et barn, der er udsat for vold. Det betyder, at hvis du fortæller en voksen, at du er udsat for vold, så skal den voksne sørge for hjælp til dig.

Det kunne måske også være en mulighed for dig, at få en bisidder fra BørneTelefonen. En bisidder er en rigtig sød voksen, som kan hjælpe dig med at få lavet et møde med kommunen og gå med dig. Bisidderen kan støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige. En bisidder kender også meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig om de rettigheder, du har.

Vores bisiddere har hjulpet rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, med at få den hjælp de har brug for. Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan en bisidder kan hjælpe dig, så ring til os på 116111. Du kan også læse mere her: Bisidder fra BørneTelefonen

Du har allerede vist din evne til at søge hjælp, ved at skrive herind og det er den styrke og det mod, du skal bruge til at få talt med din mor eller en anden voksen. Du har brug for alt den hjælp og støtte du kan få. Det allervigtigste er, at du har et hjem, hvor du føler dig tryg og, at du bliver passet godt på.

De bedste tanker fra mig til dig

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat