Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

…Tror min mor hader mig…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det lyder til, at du har brug for hjælp til at få talt med din mor. Du skriver, at hun ofte går i forsvarsposition, og det gør det svært at tale med hende. 

Derfor tænker jeg, at I skal have hjælp "udefra". I brevet nævner du din far. Er han mon hjemme indimellem? Hvis han snart kommer hjem på besøg, kan du jo overveje at tage en snak med ham, for måske kan han hjælpe dig med at tale med din mor. Det kan også være, at du har en anden voksen i tankerne, som kan hjælpe dig med at tale med din mor? Det vigtigste er, at I lytter til hinanden, og det er nogle gange lettere, hvis der er en anden med til ”mødet”. 

Du skriver, at din mor mener, at din ”veninde er dårlig”. Mon du har prøvet at spørge hende, hvad det er, som hun oplever som dårligt? Indimellem kan forældre nemlig godt have en anden opfattelse af, hvad der er godt/dårligt. Hvis din mor fx er ked af, at du er så meget ude, kan du og din veninde måske mødes hos dig et par gange? Måske kan din veninde spise med - på den måde kan din mor lære din veninde at kende. 

Det kan også være en ide at lave nogle regler, som fungerer for både dig og din mor. Måske kan I finde en løsning, hvor du indimellem også er lidt hjemme og laver noget hyggeligt med din mor og søster. Det kan fx være en filmaften på en hverdagsaften eller en aften, hvor I laver god mad sammen? På den måde får I også nogle gode oplevelser sammen.  

Du skriver, at du tror, at din mor ”hader” dig. Det tror jeg ikke, hun gør. Men nogle gange kan omsorg og kærlighed opleves som ”had”. Når din mor bliver sur, er det måske, fordi hun er bange. I din mors øjne er du stadig hendes "lille" pige, og derfor kommer hun måske til at råbe af dig, selvom det faktisk er, fordi hun bekymrer sig om dig. Mon det er noget, du har tænkt over?

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du kan gøre, så du og din mor kan få et godt forhold. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat