Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Transkønnet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Ftm,

Hold da op, det lyder som en stor udfordring at stå alene med. Men hvor er det bare sejt, at du selv kan mærke, hvem du er. Og at du forsøger at udleve det bedst muligt.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil springe ud. Og jeg tænker, at du er nødt til at snakke med din familie om, hvordan du har det. Hvad det gør ved dig, når de presser på med pigetøj og pigevenner. Som du selv skriver, så bør de acceptere og respektere dig, som du er. 

Nu kender jeg jo ikke din familie. Men for nogle kan det være svært at forholde sig til, at deres børn er "anderledes". Måske forstår de ikke helt, hvad det betyder, at du føler dig som en dreng. Det kan måske tage lidt tid, før de helt forstår det. Men jeg håber inderligt, at de kan vænne sig til det og acceptere dig, som du er. Du har jo brug for deres støtte og accept.

Jeg synes, at du skal få fortalt dine forældre, hvordan du har det, og hvad det betyder for dig. Men måske skal du have nogen til at hjælpe dig med dette? Jeg tænker, at det kan være en støtte og tryghed for dig, at have en anden voksen at tale med om det. Én der eventuelt kan hjælpe dig med at sige det.

Har du mon en lærer eller pædagog, som du har tillid til, og som du føler, at du kan tale med? Måske en anden fra din familie? Det er også en mulighed, at tale med en vejleder på din skole, som kan hjælpe dig med at beskrive for dine forældre, hvad det har af betydning, når man har det som dig. Det er ikke fordi, at der er noget galt med dig. Men fordi at du bærer på noget stort og svært, som du lige pt. er ret alene med.

Jeg håber, at du kan finde støtte og styrke hos din familie, så du kan leve som dreng og spille FIFA med drengevennerne. Ja, så du kan være dig! Måske dine venner også kan støtte dig i det her?

Du har også mulighed for at kontakte LGBT Ungdom, hvor de bl.a. taler med og rådgiver unge, der ligesom dig har en anden kønsidentitet, end det biologiske køn de er født med. Du kan læse mere om dem her: http://lgbtungdom.dk/

Alt det bedste til dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat