Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træt af at bo derhjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det godt du skriver herind med dine tanker.

Det lyder belastende at der er rod over det hele. Der er mange der kan føle, at når ens hus roder, at ”ens hoved” også roder. Altså at det kan være svært at overskue og planlægge de opgaver og planer man skal, når alt omkring er i uorden. Derfor må det også være dejligt for dig at komme på efterskole, hvor der er nogle helt nye områder og regler på spil – det lyder til at du trives!

Du skriver, at du allerede har nævnt for dine forældre flere gange hvor meget det går dig på. Jeg tænker alligevel, at de måske ikke helt er klar over, hvor meget det faktisk betyder for dig? Det skal jo helst ikke være sådan, at man får ødelagt sit humør af at komme hjem fra efterskole, når man skal besøge familien. For at de rigtig skal forstå hvor meget det går dig på, bliver du nødt til at nævne for dem, at du er ked af at komme hjem og besøge dem, fordi det roder så meget. At det faktisk ødelægger dit humør at det sviner og er beskidt.

Du skriver at de begge elsker dig – så de vil dig jo det bedste. I kan måske aftale at de har ryddet op inden du kommer hjem og besøger dem næste gang? Hvis du føler det er svært at snakke med om det igen, kan du også vise dem dit brev du har skrevet til os, sammen med mit svar.

Du fortæller at jeres hus udover at være rodet også er gammelt og kunne trænge til at blive renoveret. Der er mange mennesker der bor i gamle huse der mangler at blive renoveret. Tit tager det mange år at skulle renovere et helt hus, og er noget man gør i ”etaper”. Det kan blive forsinket på grund af penge, tid og meget andet. Rigtig mange bliver altså nødt til at leve med at store dele af deres hus kan være gammelt, og at man skiftevist får renoveret et nyt værelse i huset. Det er meget normalt – selvom det kan være noget der tager på ens ”mentale energi”, når man skal gå og kigge på ting der ikke er bygget færdigt.

Jeg håber du kan bruge nogle af mine svar. Hvis du får brug for det er du altid velkommen til at skrive igen til brevkassen!

Du er også altid meget velkommen til at ringe herind på 1116111, hvis du har brug for at snakke.

De bedste hilsener

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat