Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tegn på anoreksi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

 

Det lyder som om, at dine forældre er bekymret for dig. Som du selv skriver, lyder det til at de presser dig fordi de holder rigtigt meget af dig og ikke vil se, at du bevæger dig ud i noget, som kan være rigtigt alvorligt. 

Du skriver, at du godt selv kan se, at du har en del af symptomerne og at mad og kalorier fylder mere og mere i din hverdag. Jeg tænker på, om du har mod på at lave en aftale med dine forældre om, at de lægger den mad du skal spise op på din tallerken og du så spiser det, der ligger på tallerknen? Jeg kan forstille mig, at det kan være svært, men jeg tænker, at det vil kunne fjerne nogle af de tanker du har om kalorier. 

Jeg bliver glad for at læse, at du gerne vil vide, hvordan det kommer til at forgå, hvis du skal til læge. For selv om du helst ikke vil, tænker jeg, at det vil være en rigtigt god ide. Det er meget forskelligt fra læge til læge, hvordan de vil gøre. Det kan være, at du og dine forældre taler med lægen sammen i første omgang. Nogle læger vil måske selv have nogle samtaler med dig, andre vil måske henvise dig til en psykolog. Det vil de gøre for, at du har nogle at snakke med, men det kommer også an på, hvor meget maden og kalorierne fylder for dig. Jeg gætter på, at lægen eller psykologen sammen med dig vil finde ud af, hvordan de bedst kan hjælpe dig og give dine forældre gode råd til, hvordan de bedst kan hjælpe dig på en god måde.

Måske kan I sammen kigge på www.spiseforstyrrelser.dk - her er der mulighed for rådgivning til dig og dine forældre.

Mange kærlige tanker fra 

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat