Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Teenage-sygdom! o:’

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 

Mange tak for dit brev. Det lyder som om du har det svært med at være på vej ind i dine teenage år ogpubertet. Det kan, for nogen, betyde, at alt det, der er indeni, kan føles som en form for kaos, der kan være svært at holde styr på, og at styre i visse situationer.

Jeg tænker også, at det lyder som om, du er en vred på dem, der er omkring dig, og frustreret over de forandringer, der sker med din krop?

Jeg gætter på, at de valg og regler din mor sætter op for dig, er noget hun gør, fordi hun holder rigtig meget af dig. Og de valg hun tager i din opdragelse gætter jeg på, hun gør ud fra en vurdering af hvad der er bedst for dig. Men derfor kan jeg godt forstå, at du synes, det er irriterende, når du ville ønske, det var anderledes.

Du beskriver blandt andet, at du ikke må gå med make up, og at alle de andrefra klassen godt må. Det er ofte ubehageligt, hvis man er den eneste, der ikke må noget. Jeg tænker, at jeres klasse er begyndt meget tidligt med make up og den slags, for almindeligvis er der ikke så mange i din alder, som godt må bruge makeup til daglig…  

 
Når man som dig er på vej ind i puberteten kommer der forandringer. Det er ikke kun kroppen, der forandres; ofte påvirkes tanker og følelser også, hvilket kan være rigtig svært. Kan du mon genkende det?  Måske bliver du lidt usikker? Er jeg barn? Teenager?Eller i fuld gang med puberteten?

Jeg kan godt forstå, du finder det svært at kroppen forandrer sig. Måske er der spørgsmål omkring hvem du er, der fylder i dig?

Jeg bliver nysgerrig på, om ikke der er en sundhedsplejerske på din skole som du evt. kan få en snak med. Jeg ved, at sundhedsplejersker som regel gerne vil tale med elever om de ting, du beskriver. Ligeledes kan du, hvis du ønsker det, sikkert få noget materiale, hvor du kan læse om det, du allerede oplever nu, men også det du kommer til at opleve videre i puberteten.

(Derer blandt andet flere små pjecer, du kan studere, og læse om kroppensudvikling. Eller du kan få en voksen til at hjælpe dig med at finde emner påinternettet, der interesserer dig i forhold til at være i puberteten. Af og til vil du kunne møde nogle ting der kan være svært at forstå, og så er det en god ide at have en voksen tæt på, du kan tale med.)

Når du skal have nyt tøj, kunne det måske være en ide, at din mor og dig får talt om, hvad du godt kunne tænke dig. Mon det er en mulighed at gå ud og købe det sammen, så I ifællesskab kan finde noget, du synes er smart, og som din mor kan acceptere.? 

Jeg kan godt forstå, hvis du 
bliver vred på dine kammerater, når de kommenterer på dine bryster. Det kan virke meget grænseoverskridende, at andre højlydtkommer med forslag eller bemærkninger, og jeg tror, det vil være godt, hvis I - gerne sammen med en lærer - kunne få en snak i pigegruppen om ikke at gå og kommentere hinanden hele tiden…

Er det noget, du eventuelt kan tale med din mor om. Evt. kunne du vise hende dit brev til BørneBrevkassen? Jeg gætter på, din mor vil kunne forstå dit ønske, hvis dine bryster er så store, som du beskriver.

Måske kunne I sammen planlægge en hyggelig dag, hvor I kan få talt om alle de ting der fylder i dig, og som du finder svært? Det kan for nogen være nemmere at tale om desvære ting, hvis man foretager sig noget sammen. Måske kunne I bage sammen, eller lave mad, og få en god snak mens I laver maden, og spiser den sammen bagefter..?

Det er ofte nemmest at få lavet gode aftaler, hvis man laver aftaler mens man er gode venner og man har det rart sammen. Kunne det mon være en ide, at du får fortaltdine forældre hvad der irriterer dig, så de kan hjælpe? Måske ved de ikke, hvor svært du har det? Måske vil de gerne rense afløbet, men har ikke tænkt på, hvor vigtigt det er for dig? 

Jeg er lidt usikker på, hvad du mener med dit afsnit om din drømmefyrs forældre, men som jeg forstår det, vil de ikke have, du er sammen med fyren, fordi, du er ældre end ham..? 

Jeg tror, du kunne have gavn af at ringe til til BørneTelefonen på 116 111. Der er altid en voksen du kan tale med, om alt det der fylder i dig, også om de ting som du måske har svært ved at tale om. Det kan du jo overveje, om du har mod på...

De bedste hilsner BørneBrevkassen

 

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat