Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svigt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Det er bare et rigtig godt brev, du har skrevet. Jeg er helt sikker på, mange kan genkende noget af det, du skriver.

Når man er i din alder, kan man godt have et stort behov for at fortælle sine forældre alting hele tiden – for på en eller anden måde lige at tjekke med dem, om det, man har gjort, tænker eller føler, er OK. Og måske også fordi, man ikke har lyst til at gå med noget helt alene. Når man går med noget alene, kan det vokse sig ret stort i ens hoved – og så kan det føles helt befriende at dele det med nogen. Tit synes andre slet ikke, det er så slemt, som man måske troede.

Jeg kan godt forstå, du ikke bryder dig om, at du skal ’holde på hemmeligheder’ for din søster. Derfor tænker jeg, om du ville have lyst til at bede hende om ikke at fortælle dig hemmeligheder i øjeblikket, fordi du har lidt svært ved at gå rundt med den slags alene lige nu. Du kan f.eks. fortælle hende, at du er bekymret for, der kan ske hende noget med hende – og at du så er bange for, at du vidste, hvad hun gjorde eller hvor hun var, men ikke sagde det til dine forældre.

Det lyder nemlig helt rigtigt, når du skriver, at det jo faktisk ikke har så meget med din søster at gøre: Det virker som om, hun prøver at passe på sig selv. Man kan godt komme til at føle, at man på en måde er lidt ’medskyldig’, hvis man ved, ens søster gør noget, ens forældre ikke vil have. Men det er slet ikke din skyld eller dit ansvar, når din søster gør noget, hun ikke må.

Hvis du ikke har lyst til at tale med din søster, er du meget velkommen til at ringe eller SMS’e herind til BørneTelefonen og få en snak om, hvad du ellers kan gøre. Det kan også være, at det letter rigtig meget bare at tale med nogen om det, du ved om din søster. Vores nummer er 116 111, og det er gratis at ringe. Du er også meget velkommen til at skrive til os på Chatten, hvis du har mere lyst til det.

Du er meget omsordsfuld, og jeg er sikker på, din søster er rigtig glad for at have dig som søster – og mon ikke, hun godt kan forstå, hvis du ikke har lyst til at holde hemmeligheder for dine forældre.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat