Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svage familiebånd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært, at der ikke er så god kemi mellem dig og dine fætre, kusiner, tante og onkel. Det er altid svært, når det er noget af ens familie som man ikke rigtig kan med. Du er bestemt ikke den eneste, der føler sådan over for familiemedlemmer. Nogen gange er kemien der bare ikke, selvom man er i familie. Og det er altså helt okay. 

Mit bedste råd til dig er, at du forsøger at tænke så lidt over det som muligt. Hvis man tænker for meget over det, så kan det nemt blive endnu mere akavet end det er i forvejen. Du skal forsøge at acceptere, at der ikke er god kemi i mellem jer. Det betyder ikke, at du ikke skal hilse på dem, når I ses eller lade være med at ses med dem. Da I er i familie, så vil højst sandsynligvis ses til familiearrangementer og lignende. Dvs. at du skal prøve at finde en måde, hvorpå du kan være sammen med dem på uden du er ved at grave dig ned. 

Hvis du acceptere, at det er sådan det er, så kan det måske blive mere ok at være sammen med dem. Det kan måske også gøre, at du slapper mere af, når du er sammen med dem, hvis du siger følgende til dig selv; vi er meget forskellige og det er okay. Jeg får det bedste ud af denne her eftermiddag.  

Når du er sammen med dem, så synes jeg bare, at du skal være dig selv. Du behøver ikke ignorere dem, men det er helt ok, at du bruger mere tid med andre end dem, når I er sammen. Sådan er det i mange familier Du kan altid spørger ind til nogle af deres interesser, hvis du føler for det og selvfølgelig for at være høflig. Men du skal ikke presse dig selv til det. 

Når du bliver ældre, så kan det være at I vokser mere fra hinanden og ser hinanden sjældnere. Det kan også være at I med tiden bliver mere tætte. Det kan man aldrig vide. 

Selvom man er i familie, så behøver man ikke være tætte. Så længe man opføre sig ordentligt og respektfuld over for hinanden, så er det okay, at man ikke er bedste venner. 

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat