Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært med forældre

Jeg har det svært med mine forældre de tager ik hensyn det er værre end det lyder

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Tak for dit brev. Ud fra det du skriver, er det svært for mig præcis at forstå, hvad det er dine forældre ikke tager hensyn til, og derfor kan jeg nok ikke komme med nogle konkrete råd, der vil give mening for dig. Men jeg vil gøre et forsøg på at give dig nogle forskellige forslag til, hvad du kan gøre.

Vi hører rigtig tit fra børn og unge, der har svært ved at tale med deres forældre og ikke føler sig forstået af dem, så jeg kan fortælle dig, hvad der har hjulpet andre børn. Der er særligt mange børn i teenage-alderen, der synes deres forældre er urimelige og ikke tager hensyn.

Du har en alder, hvor du går fra at være barn til at være ung og have en større selvstændighed og behov for plads til dig selv og privatliv. Det kan nogle gange være svært for forældre at følge med i, at deres børn blive ældre, og så kan man som barn komme til at føle, at forældrene ikke tager hensyn. Måske det er sådan noget, du oplever?

Der kan opstå mange konflikter mellem børn og forældre i teenage-årene, fordi børnene gerne vil have lov til mere end forældrene vil gå med til. Så længe du er under 18 år, er det dine forældre, der bestemmer over dig og hvad du må, men de skal selvfølge give dig tryghed og omsorg og sørge for du har det godt. Du har selvfølgelig også lov til at tale med dine forældre og blive lyttet til, hvis du synes deres krav er urimelige eller de opfører sig grænseoverskridende over for dig.

Derfor kan det være en idé, at snakke med dine forældre om, hvordan dine behov har ændret sig siden du var mindre. Det kan f.eks. være at du har brug for at være mere alene, have dit værelse i fred eller hvad det nu kunne være, der lige er dit problem? Og så kan I forhåbentlig finde en mellemvej, der passer jer begge.

De regler forældre laver handler for det meste om, at de vil passe bedst muligt på deres børn, og at de tror, det er det bedste for deres børn. Nogle gange kan de glemme at tage hensyn til nogle ting f.eks. venskaber, hobbyer eller noget andet, som de ikke synes er så vigtigt, som børnene synes. Så derfor er det vigtigt at finde en god måde at få snakket sammen.

Nogle børn oplever desværre at deres forældre har svært ved at være forældre og passe på dem. Hvis det er det, du oplever, er det vigtigt, at du fortæller det til en voksen, der kan hjælpe dig. Det kan være en voksen, du kender og er tryg ved f.eks. i din familie, på din skole eller dine venners forældre.

Det er også muligt at ringe til Børnetelefonen og fortælle lidt mere om, hvad der er galt, hvis du ikke føler du har det godt derhjemme og ikke kan finde en voksen, der vil lytte. Vi sidder klar på 116 111.

Jeg håber, du kan bruge nogle af mine forslag.

Kærlig hilsen,

Børnetelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat