Brev

Sure ældre søskende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

Det kan være rigtig hårdt at være den mindste. Sådan tror jeg mange lillesøstre og lillebrødre har det.
Det er noget underligt noget med søskende. For de fleste søskende elsker jo hinanden. Men de kan samtidig også være virkelige hårde ved hinanden.
Jeg kan godt forstå, at det kan være svært nogen gange.

Måske du kunne tale med dine forældre om det? Fortæl dem hvordan det påvirker dig. Faktisk tror jeg ikke dine søskende ved, hvor ked af det du faktisk bliver.

Så måske i alle sammen kunne tage en snak om det. Jeg tror det ville hjælpe rigtig meget, hvis dine søskende vidste hvor ked af det du faktisk bliver.

Du kan også prøve at sige det til dem selv først. Måske på et tidspunkt, hvor de ikke driller dig. Så sig til dem at det altså gør dig rigtig ked af det, når de går sammen mod dig.

Dine søskende har også en alder, hvor der sker rigtig meget hos dem selv. Når man bliver teenager sker der rigtig mange underlige ting. Kroppen ændrer sig, humøret svinger meget, og man bliver ofte ret usikker på sig selv. Måske det også kan være sådan noget der gør, at de måske er lidt hårde for tiden. Giver det mon mening?

Ikke at det gør det ok. For de skal selvfølgelig stadig være søde ved dig. Det var bare for at forklare hvorfor de måske er ekstra hårde for tiden.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat