Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Strenge forældre!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Sikke en øv situation at være i, jeg kan god forstå at det ikke spor sjovt at have stuearrest i så lang tid, og ikke kunne tage til fest og ud med vennerne.

Det lyder som om, dine forældre er blevet meget forskrækkede og sure over at finde ud af, at du sov sammen med drenge, og at du ikke fortalte sandheden. Måske er de blevet bange for, om de passer ordentligt på dig, kunne det tænkes?

Tillid går jo begge veje, så dine forældre gerne skulle kunne stole på dig, og du skulle gerne kunne stole på dine forældre. Måske vil jeres forhold blive bedre, hvis I ved præcis, hvad I kan forvente jer af hinanden.

En ide kunne være at holde et familieråds møde, hvor I snakker om tillid og forventninger til hinanden. Eventuelt kan du forberede dig til mødet, så du får sagt det, du gerne vil og ikke glemmer noget. Det er også vigtigt, at mødet drejer sig om at være positiv og få lagt nogle planer for, hvordan man løser konflikter, hvis man er uenig om noget, hvad tænker du om det?

Det er ikke sikkert, at det er nemt og ligetil at finde nogle gode løsninger, for måske har I ikke helt de samme ønsker... Det er her, tillid kommer ind i billedet. At du har tillid til dine forældre og har lyst til at bede dem om hjælp, hvis du står i en dum situation, og at dine forældre har tillid til, at du tager de gode valg.

Jeg kunne forestille mig, at dine forældre mest af alt ønsker, at du ikke kommer ud for noget grimt, og derfor ønsker de at beskytte dig. Og jeg kunne forestille mig, at dit ønske er at have en sjov tid med vennerne, men også at have et godt forhold til dine forældre.

Det er dog tit sådan, at forandring tager tid, og måske skal der mere end et møde til, for at I finder en god løsning hjemme hos dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat