Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Storebror så os igang!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det dejligt, at du har fundet en sød kæreste, som du har det godt med og kan snakke åbent med.

Jeg er enig med din kæreste. Det kan ske, at man bliver “opdaget”, når man bor sammen med andre. Derfor er det rigtig vigtigt, at man sørger for at finde nogle “hus-regler”, så der er plads til alle. Det er nemlig ikke spor rart at blive “opdaget”. Men det er heller ikke rart at være den, der opdager andre.

Du kan ikke ændre på det, der er sket. Men I kan måske sørge for, at I i fremtiden lukker og måske også låser døren. Når du er intim med din kæreste, er det jo noget, som I har med hinanden. Derudover skal I også tænke på, at det også er din brors hjem. Han skal med andre ord ikke være “bange” og frygte, at han opdager jer igen en anden gang.

Netop derfor synes jeg, at du skal tage en lille snak med din storebror. Du kan måske bare sige, at du er ked af, at I ikke havde lukket døren og så love hende, at I gør det i fremtiden. Jeg tror, det vil være rart for både dig og din bror, at I ikke bare ignorerer episoden. Hvad tænker du om det?

Hvis du har brug for det, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116111. Vi vil gerne snakke mere med dig, hvis du har brug for det.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat