Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stikkke af hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at det føles fristende at gøre det, der virkede, da du var lille. Nemlig at stikke af hjemmefra. Men jeg er ikke sikker på, at det hjælper dig med det, som du egentlig har brug for. Mon du kan følge mig?

Det lyder til, at der er sket rigtig mange forandringer i dit liv på kort tid. Det kan jeg godt forstå fylder meget. Jeg ved godt, at dine problemer hænger sammen, men for overskuelighedens skyld har jeg valgt at dele mit svar i to dele: En del, der handler om ”familie” og en anden del, der handler om "skole". Det håber jeg er ok med dig?

1. Familien
At skulle være familie på en ny måde kræver tid og arbejde. Du skriver, at det er lidt svært at finde din rolle i familien. Derfor tænker jeg, at du måske skal prøve at finde ud af, om der er noget, I kan være fælles om.
Måske kunne du spørge din mors kærestes søn, om han måske vil være med til at lave noget med dig og evt. din lillebror? Det kunne fx være en middag til familien, en familie-quiz eller noget andet. Hvis du har mod på det, kan du måske prøve at være helt ærlig over for ham og fortælle, at du synes, det er svært lige nu. At du ikke rigtig kan "finde din plads". Måske kan du endda spørge ham direkte, om han vil hjælpe dig? Jeg tænker, at det ikke kan gøre det værre. I bedste fald får I det lidt bedre med hinanden. Du kan jo overveje det. 

Jeg ved godt, at du har fortalt din mor, hvordan du har det. Men det er vigtigt, at du fortsætter med at fortælle hende, at det er lidt svært for dig. I sidste ende er det hendes ansvar at sørge for, at du har det godt. Også selvom hun har andre ting at tænke på. Du kan jo spørge hende, om I skal lave noget sammen. Bare dig og hende. Det vil måske være dejligt for jer begge? 

I brevet nævner du også din lillebror. Hvordan mon han har det i jeres nye familie? Måske genkender han dine følelser og tanker? 

2. Skolen
Du skriver, at du ”faktisk er rigtig glad for den”. Og det er jo dejligt at læse. Derfor tænker jeg, at du måske skal fortælle din lærer, at du er begyndt at pjække – og at du har brug for, at han/hun måske hjælper dig i en periode, så du kan komme i skole. Det kan måske åbne op for en god snak med din lærer. Jeg ved ikke, om du eller din mor har fortalt skolen/lærerne om brystkræften. Hvis ikke, så er det vigtigt, at I siger det, så dine lærere kan være lidt ekstra opmærksom på dig, imens behandlingen står på. Det er en hård tid, hvor det er helt natuligt, at man er lidt ekstra følsom. 

Måske kan din far også være en god hjælp for dig i de ting, der sker i den nye familien, din mors brystkræft og det, at du ikke trives i skolen. Det kan også være andre fra din familie eller venner - også de gamle venner, der kan være en god hjælp for dig i de ting, der er svære at gå med selv. Vil det være en idé at få hjælp og støtte?

Jeg håber, mit brev har givet dig nogle ideer til noget, du kan prøve, så du ikke behøver stikke af. Husk, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat