Brev

Spring ud

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år Først og fremmest vil jeg sige stort tillykke med kærligheden. Det er da dejligt at være forelsket. Du spørger om, hvordan du skal få det sagt. Du er forelsket i en dreng, og måske er det vigtigt for dig at få din søsters støtte og accept? Måske fordi du er så tæt med hende efter jeres mors død? Hvordan kan det være, du er utryg ved at fortælle om din nye kærlighed til din søster? Er du bange for, at hun ikke vil accepterer dig, som du er? Jeg kan godt forstå, at du ikke er sikker på, hvordan hun vil reagere. For det er ikke til at sige. Måske skal hun bruge lidt tid på at vænne sig til tanken. Men det kan også være, at hun bare synes, at det er helt fint. Uanset hvad, er det godt, at du nu vil fortælle hende det. Alle har bedst af at blive set som den, de inderst inde er.

Når du skal fortælle det, er det en god ide at vælge et godt tidspunkt, hvor du ved, at I begge har god tid.

For nogen personer kan det føles lettere at skrive et brev i stedet for at sige det direkte. I brevet kan du fx fortælle, at det føles svært for dig at skulle sige det. Men at du gerne vil kunne være ærlig. Og at hun betyder meget for dig – netop derfor har du valgt at sige det til hende.

Du kan også vælge at fortælle det først til en, du ikke kender. Det kan fx være BørneTelefonen eller en rådgiver på LGBT, der rådgiver unge om køn og seksualitet. Se mere her: http://lgbtungdom.dk/.

På den måde kan du øve dig i, hvordan du vil fortælle det til dem, der betyder noget for dig. Mange føler også, at når de først har fået det fortalt til en person, bliver det nemmere, at få det fortalt til andre også.

Din seksualitet har meget lidt at gøre med det, du betyder som en god bror og støtte for din søster. Så når du er klar, så giv hende et kys på panden, fortæl hende hvordan du har det. Og vær klar på at svare på de spørgsmål, som hun nu måtte have. Mon ikke din ærlighed over for din søster vil bringe jer endnu tættere sammen i sidste ende? Kærlig hilsen Børnetelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat