Brev

Splittet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

 At være stærk og udholdelig er ikke det samme som at være usårlig. Der ligger stor styrke i at turde mærke sine følelser og kigge efter, hvordan man klare svære ting og får det godt. Dét er du i gang med, som jeg ser det! 

Din krop fortæller dig, at der er ting, der ikke dur for dig. Det er første skridt på vejen til at få det godt, at du lytter til din krop og undersøger, hvad den reagerer på og hvad der kan være hjælpsomt for dig.

Vi må gå ud fra, at din mor er i gode hænder dér, hvor hun er lige nu. Hun reagerer måske også på forhold, der er i ubalance for hende og vi må ønske for hende, at hun får dén hjælp, der er bedst for hende.

Jeg tænker, at din mor holder af dig og gerne ser, at det går dig godt og at hun derfor vil glæde sig over, at du får den hjælp, som er bedst for dig. Du kan nok høre, at jeg tænker, at du skal opsøge hjælp hos andre frem for at klare dig selv! Der ligger også stor styrke i at turde række ud og bede om hjælp. Dén styrke udviser du nu. Mon du kan snakke med din mor om det? Selvom hun er indlagt, vil det være ok at tale om, hvordan du har det - tænker jeg. 

Det kan også være rigtigt godt, at du taler eller skriver (på intra) med din din lærer om, hvordan tingene ser ud omkring dig. Så din lærer kan støtte dig i de ting, der har med skolen at gøre.Og også de ting, der er skal til for, at du får det godt. Det er muligt, at der på din skole er voksne, som har særligt arbejder med at hjælpe unge, der har forskellige vanskeligheder, som forstyrrer deres skolegang. Måske ved din lærer mere om det, en anden voksen - eller en god ven.

Hvis du tidligere har fået hjæp fx med bulimien eller andet, så er der måske muligheder for at tage kontakt igen? Jeg tænker i retning af psykiatrien fordi, du nævner spiseforstyrrelse. Det er muligt, at du skal tale med din læge om det og så vurdere lægen, hvad der kan være godt at gøre..

Det er også muligt at kontakte rådgivningen  www.lmsos.dk - her kan du få rådgivning og hjælp omkring spiseforstyrrelse. Der er også mulighed for at få en støtte/kontaktperson eller en bisidder - alt efter, hvad I finder ud af er den bedste hjælp til dig. Det tænker jeg vil være en god idé, så du ikke skal klare det selv.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til os på BørneTelefonen 116111 og tale mere om, hvordan du har det og den hjælp, du har brug for.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat