Brev

Splittet og ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årige pige,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver her. Det lyder ikke rart, at sidde med den usikkerhed omkring, hvad du skal.

Det er godt, at du har skrevet, så du kan få hjælp, til at tale med dine forældre.

Og så tænker jeg faktisk, at hvis du en anden gang sidder i en lignende situation, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111. Så kan du få en voksen at tale med, lige når du sidder og har det svært.

Det aller første jeg tænker på er, at du skal tale med dine forældre. Det er rigtig vigtigt, at dine forældre holde de aftaler I laver. Og at de fortæller dig det, hvis der alligevel er ændringer.

Selvom du er en stor pige, og kan klare meget selv. Og selvom du kan tage et stort ansvar er det vigtigt, at dine forældre husker at de er de voksne. Og at du altså stadig har brug for dem og for at kunne stole på dem.

Tror du, at du kan tale med dem om dette? Fortælle dem, at du faktisk bliver ked af det og usikker når de ikke holder deres aftaler med dig.

Det kan også være at du kan planlægge tid med dem hver i sær, hvor I kun er jer. Altså sådan at de en gang om ugen, eller hvad I nu aftaler, er alene. Dig og og din ene forælder uden deres kærester.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes det er svært at tage sådanne snakke med dem. Men jeg synes det er meget vigtigt, at det bliver gjort. Du kan måske skrive breve til dem, hvor du får skrevet alt det du tænker på. Og så du ved, at du får fortalt dem, alt det du har at sige.

Måske kan du også foreslå, at du gerne vil lave en messenger/sms gruppe med jer tre, så I kan kommunikere og aftaler og andre ting. Så du ikke behøver at holde styr på det med dem hver for sig? Du kan også sende dem en SMS, hvor du fortæller, at du har noget vigtigt I skal tale om. På den måde kan I lave en aftale, hvor de ved at du har noget vigtigt at sige.

Jeg håber at du kan få talt med dine forældre. Og husk, at du altid er velkommen til at bruge BørneTelefonen igen.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat