Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

splittet mellem mor og far!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, der føler dig splittet,
Tak for dit brev. Hvor er det flot, at du har haft overskud og mod til at skrive til os. Jeg kan godt læse, det har været svært for dig i din opvækst.

At vokse op med en mor som er alkoholiker, er  noget af det mest utrygge, man kan opleve. Jeg kan forestille mig det har været hårdt, aldrig at vide om kroen i dag er det vigstigste for mor, ikke vide om ens aftaler bliver overholdt, som du så flot beskriver. Det er desværre en følelse, som du deler med rigtigt mange børn, der er vokset op med en forælder, der er alkoholiker.

Det er dejligt at læse, det gik dig godt på julemærke-hjemmet, og flot at du sprang ud i det. Det lyder også til, at din papmor faktisk gjorde en indsats for at hjælpe og støtte dig dengang. Måske kan det være rart at huske på, når det hele ind i mellem bliver for meget.

Det lyder rigtig ubehageligt, at du får så meget skæld ud derhjemme, og at du er bange for din far og papmor. Det er godt du ikke bare finder dig med det, men i stedet beder om hjælp... Måske er det sådan, at din far insisterer på, at du skal styrketræne, fordi han et eller andet sted forsøger at støtte dig i dit vægttab? Men i hvert fald er det jo ikke i orden, at han kalder dig for ubehagelige ord og gør dig utryg.

Du skriver, at du gerne vil på efterskole, og at læge, kommune, og mor synes, det er en god ide. Det lyder i mine ører også umiddelbart som en god ide for dig. Jeg tror i hvert fald, at du har ret i, at det nok vil være godt, hvis du får mulighed for at komme lidt væk fra det hele.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke skal orden på det derhjemme nu, og hvis det er far, du bor hos nu, skal I finde en løsning på at få noget hjælp til at gøre familien til et rart sted at være.

Du skriver, at du har været på kommunen. Det var rigtig godt tænkt af dig - også selvom det endnu ikke har haft den virkning, du håbede på.

Kunne det tænkes, du igen sammen med en voksen, som du har tillid til, tog kontakt til kommunen? Det kunne være din skolelærer, en venindes mor, en fra familien eller en helt anden. Der er, som du sikkert ved, en sagsbehandler på kommunen, som er ansat til at hjælpe familier, hvor børnene ikke trives. Den hjælp tænker jeg, at din far og pap mor har brug for. Det er nemlig ikke noget, du kan løse alene.

Jeg ved godt, du sikkert før har bedt om hjælp af en voksen. Så måske tror du ikke helt på, at det vil virke for dig..?
 
Hvis det er sådan, du har det, så kan du få hjælp fra Børns Vilkår, hvis du ønsker det. Vi kan nemlig tilbydde dig en bisidder, der kan hjælpe dig med at kontakte kommunen igen, og som kan gå med til møderne og støtte dig i, at du får sagt, hvad der er vigtigt for dig.

Du kan læse om bisidderens støtte på her hjemmesiden under bisidderkorpset. Bliver det for uoverskueligt kan du også i stedet ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig, de kan også fortælle om bisidderens hjælp og hjælpe dig med at få kontakt til en bisidder.

Jeg håber, du kan finde lidt mere mod til at få den hjælp, du fortjener.

Mange kærlige hilsner
BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat