Brev

Sorg og ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,
Jeg får lyst til at sende dig et varmt knus - for det lyder, når jeg læser dit brev, som om, at du har brug for at der er nogen, der holder om dig. Jeg kan nemlig godt forstå, at du synes det hele er rigtig svært, og at du kan blive i tvivl, om hvordan du skal få det godt (både med dig selv, din familie og dit skoleliv). Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Du fortæller om en barndom med massive omsorgssvigt - at du er blevet krænket seksuelt, været udsat for vold (både fysisk og psykisk) samt levet med en alkoholiseret far. Jeg kan forstå, at dine forældre i dag er skilt, og at du bor hos din mor, og kun ser din far i meget begrænset omfang - mon det er rigtig forstået..?

Jeg kan også forstå på dit brev, at du et par gange om måneden snakker med din læge (?), og at du har fortalt din læge om dine selvmordstanker, og at du skader dig selv, men at du ikke synes det hjælper dig.

Du fortæller, at du har talt med din mor, og at det var hende der fik dig til lægen. Jeg tænker, at det er godt, du har din mor og at hun tog det alvorligt og hjalp dig med at få en tid. Jeg tænker nemlig, at du har brug for alt den støtte og hjælp du kan få... For jeg kan nemlig ikke lade være med at blive bekymret for dig.

Men jeg kommer til at tænke på, om du mon kender andre voksne (end din mor og din læge), der kan støtte og hjælpe dig..? For det lyder som om, at du ikke rigtig kan fortælle dem alt. Det kan måske være en voksen fra din gamle skole eller din nye skole (?), eller måske du har en god nabo, som du ved vil lytte til dig og hjælpe dig (?), eller måske kunne din storesøster og hendes far hjælpe dig(?).

En mulighed kunne også være, at du tog kontakt til din sagsbehandler i din kommune. Det er nemlig sådan, at ens kommune skal støtte og hjælpe børn og unge, der ikke trives, eller der har været udsat for omsorgssvigt (som du har).

Jeg kan godt forstå, hvis du tænker, at det kan være svært og virke uoverskueligt at tage kontakt til din sagsbehandler... Derfor kunne en mulighed måske være, at du fik hjælp fra os - Børns Vilkårs bisidderordning.

Jeg ved ikke, om du har læst om ordningen på vores hjemmeside, men en bisidder er en voksen, der kender børn og unges rettigheder og lovgivningen. Det er en voksen, der lytter til dig, og ser tingene fra dit ståsted. En bisidder vil kunne hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen, ligesom en bisidder vil kunne gå med dig til møder i kommunen og hjælpe dig med at få den hjælp, du har ret til...

Du kan læse mere om Børns Vilkårs bisidderordning ved at trykke > her , og måske det kunne være en god mulighed for dig, så du ikke går med så mange svære tanker alene..?

Du er meget velkommen til at kontakte dem - vi vil nemlig gerne hjælpe dig! Du kan både komme i kontakt med dem ved at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller ved at logge på UngeChatten, eller ved at ringe til dem direkte på telefon nr.: 35 55 55 59 (mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15).

Du er også meget velkommen til blot at ringe på BørneTelefonen 116 111, hvis du har brug for at tale hele din situation i gennem med en af vores dygtige rådgivere der.

Mange kærlige hilsner
BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat